Valt hagelschade aan het dakraam onder de opstalverzekering?

Dakramen zorgen voor lekker veel licht in uw woning. Bij een flinke hagelbui bestaat er wel de kans dat uw dakramen beschadigd raken. Hagelschade valt onder de basisdekking van uw opstalverzekering. Bij de meeste verzekeraars is glas echter niet standaard meeverzekerd. Door een aanvullende glasverzekering af te sluiten zorgt u ervoor dat uw dakraam wel verzekerd is bij hagelschade. Wij vertellen u er meer over.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat zijn de voorwaarden?

Het kan zijn dat de verzekeraar een aantal voorwaarden aan de dekking stelt. Zo is schade die vooraf al te voorzien was meestal niet meeverzekerd. U heeft bijvoorbeeld een dakraam open laten staan, terwijl u wist dat er een grote hagelbui of storm aan zou komen. Bovendien rekenen verzekeraars vaak een verhoogd eigen risico voor hagelschade. Controleer altijd even in de polisvoorwaarden van uw opstalverzekering welke voorwaarden de verzekeraar stelt, dan weet u zeker dat uw dakramen goed verzekerd zijn bij hagelschade.

Sluit een opstalverzekering af via Alpina

Op Alpina.nl kunt u een opstalverzekering inclusief aanvullende glasverzekering afsluiten. Dit doet u heel gemakkelijk in onze online tool. U kunt eerst verschillende opstalverzekeringen met elkaar vergelijken. Bovendien ziet u meestal een indicatie van de maandelijkse premie. Heeft u de juiste opstalverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten.

Kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen over een opstalverzekering. Hier hebben we nog meer informatie voor u verzameld. Als u nog vragen heeft over het afsluiten van een verzekering kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag!

Lees ook:

Bereken direct de premie voor uw opstalverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 20-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op