Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wordt inbraak gedekt vanuit de opstalverzekering

Een opstalverzekering sluit u af om uw huis te beschermen tegen dreigende gevaren. Uw huis kan flink beschadigd raken door bijvoorbeeld brand, storm of een inbraak. Dit is natuurlijk al vervelend genoeg, dus mocht dit gebeuren, wilt u daar goed voor verzekerd zijn.

 

Opstalverzekering inbraak

Is een aanvullende inbraakverzekering noodzakelijk?

Bij het afsluiten van een opstalverzekering wordt uitgegaan van de herbouwwaarde van uw woning. De herbouwwaarde is het bedrag dat de verzekeraar maximaal uitkeert. Door een brand kan uw woning volledig worden verwoest. Bij een inbraak zal de schade aan uw woning waarschijnlijk beperkt blijven.

Het is mogelijk om een aanvullende inbraakverzekering af te sluiten. Deze verzekering valt onder de opstalverzekering. Bij een inbraakverzekering worden niet alleen uw spullen vergoed, maar ook de schade aan uw woning die is ontstaan door de inbraak.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wanneer wordt inbraakschade niet vergoed?

De dekking van een inbraakverzekering geldt alleen als er iemand onrechtmatig uw huis is binnengedrongen. Dat wil zeggen dat iemand die er niet hoort met geweld naar binnen is gekomen. Daarnaast moet er na een inbraak altijd aangifte worden gedaan bij de politie. Dit is relevant voor de verzekering.

Als er geen braaksporen te zien zijn, krijgt u de inbraakschade in de meeste gevallen niet vergoed. Wanneer er dus iemand naar binnen is gekomen door een deur die openstond, zijn er geen braaksporen te zien. Hierdoor is er geen bewijs van de inbraak en keren de meeste verzekeraars niks uit. Er bestaan ook verzekeraars waar een inbraak zonder braaksporen onder de dekking valt. Controleer hiervoor goed de polisvoorwaarden van uw verzekeraar.

Inbraak voorkomen

Het beste is natuurlijk om een inbraak te voorkomen. Er zijn een aantal anti-inbraaktips die goed zijn om na te lopen. Belangrijk is om nooit via sociale media te melden dat u op vakantie bent. Vertel alleen aan uw familie en uw buren dat u op vakantie gaat. Zij kunnen een oogje in het zeil houden en eventueel voor de post en de planten zorgen. Met behulp van een schakelklok kunt u op verschillende tijden en verschillende plekken in huis licht laten branden als het donker is. Verder is het handig om het huis een bewoonde indruk te laten maken door bijvoorbeeld wat koffiekopjes op tafel te zetten.

Daarnaast is het van belang dat u uw huis zo goed mogelijk beveiligt door goedgekeurde sloten te gebruiken. Sluit altijd alle deuren en ramen. Vergeet ook de kleinere raampjes van bijvoorbeeld de wc niet. Plaats geen waardevolle spullen in het zicht van voorbijgangers en zorg dat u geen grote hoeveelheden geld in huis heeft.

Herbouwwaardemeter

Een herbouwwaardemeter kan u helpen om op makkelijke wijze de herbouwwaarde van uw opstal te berekenen. Met andere woorden, wat kost het om mijn huis opnieuw te bouwen, nadat het huis door schade verloren is gegaan. Om dit vast te stellen kan de herbouwwaardemeter gebruikt worden.

Goedkope opstalverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op