Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Dekt een inboedelverzekering ook de kosten van een inbraak?

Na een welverdiende vakantie, landt uw vliegtuig dan toch weer op Schiphol. Vakantie doet u altijd goed, al vindt u het eigenlijk ook weer fijn om naar huis te gaan. U pakt uw koffer van de loopband en begeeft zich richting de parkeerplaats. Gelukkig staat de auto er nog, exact zoals u deze hebt achtergelaten zonder enige schade.

Eenmaal thuis aangekomen voelt u het uitgeruste en kalme gevoel direct uit uw lichaam stromen. ‘Ik had toch het raam gesloten bij vertrek?’ Denkt u nog bij uzelf. U doet gehaast uw voordeur open en eenmaal binnen wordt uw angst werkelijkheid. Uw televisie, radio en koffiezetapparaat zijn allemaal verdwenen.

Gelukkig heeft u een inboedelverzekering afgesloten. Maar dekt deze verzekering ook de kosten bij inbraak? En als er wel wat vergoed wordt, wat dan precies? Alpina legt het allemaal voor u uit in deze blog.

Inboedelverzekering inbraak afsluiten

Wat dekt de inboedelverzekering na inbraak?

Een inboedelverzekering dekt in principe alles wat los in uw huis staat. Verzekeraars gebruiken ook de norm dat “alles wat met de verhuizing makkelijk mee te nemen is” onder de inboedelverzekering valt. Uw keuken valt hier doorgaans niet onder, maar uw koffiezetapparaat wel. Spullen als tv’s, stereosets en meubels vallen altijd onder de inboedelverzekering. Uw inbouwkast valt dan weer buiten de inboedelverzekering.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Diefstal valt vaak onder de standaard inboedelverzekering. Zijn uw spullen gestolen of hebben ze tijdens de inbraak schade opgelopen? Dan bent u hiervoor vaak verzekerd met uw inboedelverzekering.

Heeft u echter schade opgelopen aan deuren, kozijnen, ingebouwde meubels, ramen of uw keuken? Dan valt deze schade niet onder de inboedelverzekering, maar onder de opstalverzekering. Hiermee wordt namelijk alle schade aan uw huis gedekt. Daar vallen ook de spullen onder die langdurig aan uw huis vastzitten, zoals uw keuken.

De kosten van de inboedelverzekering inbraak

De hoogte van uw premie wordt berekend aan de hand van een aantal factoren. Wij leggen hieronder meer uit over de factoren die onder andere meewegen bij het berekenen van de premie.

Leefgebied

Waar u woont, is van belang voor de hoogte van uw premie. Woont u namelijk in een drukke stad? Dan valt uw premie hoger uit dan wanneer u in een klein dorp woont. Er is namelijk meer risico dat er iets gebeurt met uw spullen. Vooral inbraak en diefstal spelen hierbij een rol.

Waarde

De andere factor is de waarde van uw inboedel. Hoe hoger de waarde van uw spullen, hoe hoger uw premie uitvalt. U kunt daarom uw inboedel verzekeren tot een bepaald bedrag. Zo kunt u zelf kiezen voor welke hoogte aan premie u uw inboedelverzekering wilt afsluiten. Zo heeft u direct invloed op de hoogte van uw premie.

Wilt u er gemakkelijk achter komen wat de hoogte van uw premie wordt? Bereken deze dan gemakkelijk met de handige online tool van Alpina.

Sluit uw inboedelverzekering inbraak af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een inboedelverzekering inbraak af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af via Alpina! Wij bieden de meest volledige dekkingen tegen inbraak en diefstal. Altijd tegen de meest scherpe premies. Heeft u nog twijfels of vragen over onze inboedelverzekering inbraak? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan maar al te graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken nu online de premie van uw inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op