Welke soorten rieten daken zijn er?

Er zijn twee soorten rieten daken: een traditioneel rieten dak en een gesloten rieten dak. Die laatste wordt ook wel een schroefdak genoemd. Allebei de soorten rieten daken hebben voor- en nadelen. Bij het afsluiten van een opstalverzekering geeft u aan wat voor rieten dak u heeft, zodat de premie daarop aangepast kan worden. Op Alpina.nl leggen we u alles uit over de soorten rieten daken en hoe u deze het beste kunt verzekeren.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Gesloten rieten dak of schroefdak

Bij een gesloten dak of schroefdak komt het riet op een dichte ondergrond, zoals bijvoorbeeld isolatieplaten of multiplex. Een gesloten rieten dak is brandveiliger en beter geïsoleerd. Hierdoor komt er bijna geen zuurstof door het dak heen, waardoor een brand zich minder snel kan verspreiden. Een gesloten rieten dak moet wel aan bepaalde veiligheidseisen voldoen. Doordat een schroefdak minder risico’s met zich meebrengt, is de premie niet veel hoger dan voor een huis met dakpannen.

Hoe verzeker ik mijn soort rieten dak?

Voor elk soort rieten dak opstalverzekering kunt u bij ons terecht. Een verzekeraar stelt meestal wel een aantal voorwaarden aan het verzekeren van een woning met rieten dak. Voorwaarden zijn bijvoorbeeld:

  • U moet een goedgekeurde brandblusser in huis hebben
  • De schoorsteen moet minstens 1 keer per jaar geveegd worden
  • Als u een open haard of houtkachel heeft, moet er vonkenvanger op het dak geplaatst zijn
  • Aan de binnenkant van het rieten dak moet brandwerende beplating zitten
  • Het huis zelf moet van steen zijn. Een houten huis met een rieten dak kunt u bij de meeste verzekeraars niet verzekeren

Sluit een opstalverzekering rieten dak af op Alpina.nl

Welk soort rieten dak u ook heeft, u kunt bij ons terecht voor een goede opstalverzekering. Op Alpina.nl kunt u alvast een indicatie van de premie berekenen. Dit doet u in ons handige online vergelijker. Na het invullen van een aantal gegevens over uw woning krijgt u een overzicht van alle opstalverzekeringen die aansluiten bij uw wensen. Vervolgens kunt u een definitieve offerte aanvragen of de verzekering direct online afsluiten.

Heeft u nog vragen of wilt u liever even overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 6883700. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor uw opstalverzekering rieten dak!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 17-11-2020

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op