Wat kost een opstalverzekering

Bent u zich aan het oriënteren op een opstalverzekering? Er zijn talloze verzekeraars, die ook allemaal een andere premie rekenen. Om een goede keuze te kunnen maken is het uiteraard belangrijk om vooraf te weten wat de kosten van de opstalverzekering zijn. Daarbij zijn er diverse factoren die spelen. De vraag op wat een opstalverzekering kost is daarom niet eenvoudig te beantwoorden. Voor iedereen zal deze weer anders zijn.

Wat kost een opstalverzekering per jaar?

De kosten die u kwijt bent voor een opstalverzekering per jaar zijn dus per huishouden verschillend. Zo zal de premie voor een vrijstaande villa is uiteraard hoger dan de premie voor een kleine tussenwoning. Daarbij maakt het ook nog een verschil wat de bouwaard van het huis is. Het brandgevaar van een houten huis is groter dan het risico van een met bakstenen opgetrokken huis. Volgens Vereniging Eigen Huis komt de gemiddelde premie voor de opstalverzekering neer op een bedrag van € 1,30 per € 1.000 aan verzekerd bedrag. Voor een huis met een herbouwwaarde van € 250.000 betaal je dus gemiddeld € 325 per jaar (inclusief assurantiebelasting € 393,25). Maar door goed te vergelijken kun je vaak veel goedkoper uw huis verzekeren.

Een herbouwwaardemeter kan u helpen om op een makkelijke manier de herbouwwaarde van uw opstal te berekenen.
Om vast te stellen wat het kost om uw huis opnieuw te bouwen, nadat het door schade verloren is gegaan, kan de herbouwwaardemeter gebruikt worden.

Wat kost een opstalverzekering gemiddeld per maand?

Bij het afsluiten van een opstalverzekering kunt u kiezen of u deze per jaar of per maand betaald. Betaling per jaar kan voordeliger zijn dan per maand. Echter dit zal per verzekering en per verzekeraar verschillen. De kosten van een opstalverzekering lopen zoals gezegd erg uiteen, afhankelijk van waar u woont en wat voor soort huis u heeft. De kosten voor een opstalverzekering liggen gemiddeld tussen de € 11 en € 22 per maand, op basis van een tussenwoning in een goedkope regio.

Kosten opstalverzekeringen vergelijken

Via onze website kunt u eenvoudig opstalverzekeringen vergelijken. Na het invoeren van enkele gegevens verschijnen een aantal, op uw wensen afgestemde, verzekeringen met de daarbij behorende premies en polisvoorwaarden. Deze kunt u vergelijken. Als u een geschikte verzekering heeft gevonden, kunt u deze direct afsluiten. Komt u er niet uit of heeft u nog vragen? Dan kunt u ons natuurlijk altijd telefonisch bereiken via telefoonnummer 030-6883700. Wij staan u graag te woord.

Bereken de premie van uw opstalverzekering

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 09-12-2020

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op