800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie

Woonhuisverzekering overlijden, wat moet u regelen?

Na jaren fijn en gelukkig samengewoond te hebben met uw partner, wordt u geconfronteerd met iets verschrikkelijks: uw partner overlijdt. Na deze verschrikkelijke gebeurtenis, moeten u en uw familie veel regelen. Naast de uitvaart komen er ook verschillende financiële zaken bij kijken. Hierbij gaat het eveneens om verschillende verzekeringen. Hoe is dit geregeld als er iemand overlijdt? Wat gebeurt er met uw woonhuisverzekering? In deze blog van Alpina gaan we in op de woonhuiverzekering en de gevolgen van overlijden.

Wat is een woonhuisverzekering precies?

De woonhuisverzekering wordt in verzekeringstermen ook wel de opstalverzekering genoemd. Met een woonhuisverzekering verzekert u alle onroerende zaken (zaken die duurzaam met de grond verenigd zijn) aan uw huis. Denk bijvoorbeeld aan uw inbouwkeuken of de muren van uw huis. Als u zich goed wilt verzekeren, is het handig de herbouwwaarde van uw huis te weten. Dit kunt u gemakkelijk berekenen met de herbouwwaardemeter van het Verbond van Verzekeraars. Op deze manier kunt u een goede indicatie krijgen van de verwachte premie. Daarnaast hangt het af van de dekking die u kiest. Wilt u een basis verzekering of een allrisk verzekering? Afhankelijk van uw wensen en eisen met betrekking tot de woonhuisverzekering betaalt u een (hogere)premie.

Blijft u niet wonen op hetzelfde adres? Dan geldt er een andere regeling. Vaak kunt u de verzekering nog een aantal maanden door laten lopen. Blijft u er nog een tijd wonen kunt u de verzekering pas opzeggen als u verhuist. Als u in de tussentijd ergens anders woont, kan de dekking gedeeltelijk stand houden. Dat heeft met het risico op inbraak te maken. Ga hiervoor de voorwaarden goed na bij uw verzekeraar.

Welke gegevens van de overledene heeft de verzekeraar nodig?

De meeste verzekeraars hebben verschillende gegevens nodig bij een overlijdensgeval. Denk hierbij aan documenten van de overledene. Het gaat hierbij onder andere om:

  • Een kopie van de overlijdensakte;
  • De relatie die u had met de overledene;
  • Polisnummer;
  • De naam van de verzekerde (op welke naam staat de verzekering);
  • Wat u met de verzekering wil doen (omzetten of opzeggen)

De verzekeraar zal u altijd ondersteunen in dit traject.

Alpina kan u verder helpen

Heeft u nog twijfels of vragen over onze woonhuisverzekering of een wijziging hiervan? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

 

Bereken direct de premie van uw woonverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op