800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Moet ik een woonverzekering afsluiten voor mijn huurhuis?

Een van de verzekeringen die vaak wordt afgesloten voor een woning is een woonverzekering. Een woonverzekering is een combinatie van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Hiermee is zowel uw woning als uw inboedel verzekerd bij schade.  Woont u in een huurhuis? Dan hoeft u geen opstalverzekering af te sluiten voor uw woning. Dat is dit geval de verantwoordelijkheid van de verhuurder. Op Alpina.nl leest u hoe het precies zit met een woonverzekering en een huurhuis.

Woonverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

woonverzekering

Woonverzekering huurhuis, hoe zit dat precies?

Als u een woning huurt bent u zelf dus niet verantwoordelijk voor het afsluiten van een opstalverzekering. Dit regelt de verhuurder. U heeft in dat geval dus alleen een inboedelverzekering nodig. In dat geval kunt u ook een losse inboedelverzekering afsluiten en eventueel aanvullen met een aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering of een doorlopende reisverzekering. Deze combinatie van verzekeringen noemen we een woonpakket. Als u meerdere verzekeringen tegelijkertijd afsluit, krijgt u korting op de verzekeringspremie. Controleer wel altijd in de huurovereenkomst of de verhuurder inderdaad een opstalverzekering voor de woning heeft afgesloten. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Woonverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Heb ik als verhuurder een woonverzekering nodig?

Als verhuurder moet u wel een opstalverzekering afsluiten voor de woning, maar u hoeft geen inboedelverzekering af te sluiten. Dit is de verantwoordelijkheid van de huurder zelf. Daarnaast is een aansprakelijkheidsverzekering ook niet altijd van toepassing, omdat een particuliere aansprakelijkheidsverzekering misschien niet genoeg dekking biedt. Het kan zijn dat u een aanvullende premie op een particuliere aansprakelijkheidsverzekering moet betalen of dat u een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven moet afsluiten. U kunt natuurlijk wel altijd een woonverzekering voor uw eigen woning afsluiten.

Wat zijn de voordelen van een woonverzekering voor een huurhuis?

Als u een huurhuis heeft, kunt u altijd een woonpakket afsluiten. Een inboedelverzekering is een van de belangrijkste woonverzekeringen die er is. Uw spullen zijn u waarschijnlijk erg dierbaar, dus deze wilt u natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren. Daarnaast kunnen een aansprakelijkheidsverzekering of rechtsbijstandverzekering ook van pas komen. Met een rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd van bijstand als u in conflict raakt met uw verhuurder.

Sluit direct een woonverzekering af via Alpina!

Bij Alpina hebben we een ruim aanbod aan inboedel-, opstal- en woonverzekeringen. Via onze online vergelijkingstool kunt u gemakkelijk alle aanbieders met elkaar vergelijken op prijs én inhoud. Zo weet u zeker dat u de beste verzekering tegen de laagste prijs afsluit.

Heeft u nog vragen of wilt u graag even overleggen? Onze verzekeringsspecialisten zitten voor u klaar! U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 6883700. U kunt ons ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw woonverzekering!

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op