Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Woonhuisverzekering, wat is het verschil met de opstalverzekering?

Als u een verzekering voor uw huis wilt afsluiten hoort u de één praten over een woonhuisverzekering en anderen over een opstalverzekering. Maar wat is het verschil? Er zijn in Nederland ongeveer 17 miljoen mensen en 7,9 miljoen woningen. De meeste huiseigenaren kiezen vaak voor een verzekering die schade aan het huis vergoeden. Er zijn allerlei verschillende schades die aan uw huis kunnen ontstaan. Denk aan lekkage, ruitschade, stormschade of brand. Als u schade krijgt wilt u naderhand natuurlijk niet met de kosten zitten.

Een verzekering is dan een goede uitkomst. Maar welke verzekering moet u dan afsluiten? En past deze  verzekering bij uw situatie? In dit artikel gaan we daar verder op in en krijgt u antwoord op de vraag wat het verschil is tussen een woonhuisverzekering en een opstalverzekering.

verschil_tussen_woonhuisverzekering_en_opstalverzekering

Het verschil tussen de woonhuisverzekering en de opstalverzekering

Om meteen een misverstand uit de wereld te helpen, er zit geen verschil tussen de woonhuisverzekering en de opstalverzekering. Verzekeraars gebruiken deze termen door elkaar heen. Een woonhuisverzekering is een verzekering die alle onroerende goederen aan uw huis verzekerd. Onroerende goederen zijn zaken die duurzaam met de grond verenigd zijn. Denk hierbij aan de plafonds, muren, leidingen, het dak of een inbouwkeuken. Met de woonhuisverzekering zorgt u dat als er schade ontstaat aan één van die zaken de verzekeraar het schadebedrag uitkeert.

Woonhuisverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Welke soorten schade dekt een opstalverzekering?

Afhankelijk van de dekking die u kiest vergoedt de verzekeraar schade. Denk aan schade die ontstaat door lekkage aan leidingen of brand dat uitbreekt in de keuken. Als uw keukenkastjes opgaan in de brand zal de woonhuisverzekering dit dekken. De inhoud van de kastjes niet. Daarvoor is de inboedelverzekering.

Elke verzekeraar heeft ook uitsluitingsgronden. Dat betekent dat in sommige gevallen van schade u geen aanspraak kunt doen op uw woonhuisverzekering. Voorbeelden hiervan zijn: nalatig of slecht onderhoud, en te voorkomen schade. Denk hierbij aan het open laten staan van het zolderraam bij een hevige regenbui.

Sluit uw opstalverzekering af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een opstalverzekering af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af via Alpina! Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u de beste verzekeringen bieden. Heeft u nog twijfels of vragen over onze opstalverzekering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken direct de premie van uw woonverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op