Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Kan ik een woonverzekering voor een rieten dak afsluiten?

Het verzekeren van een rieten dak kan soms problemen opleveren. Een rieten dak staat prachtig en geeft veel sfeer, maar het brengt ook extra risico met zich mee. Daarom zijn verzekeraars wat terughoudender als het gaat om het verzekeren van een rieten dak. Dat betekent niet dat u uw woning niet kunt verzekeren. U kunt namelijk een woonverzekering voor een rieten dak afsluiten. Een woonverzekering is een combinatie van een inboedelverzekering en een opstalverzekering.

Woonverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

woonverzekering rieten dak

Waarom is een woonverzekering voor een rieten dak belangrijk?

Een rieten dak is natuurlijk prachtig, maar ook brandgevaarlijker dan bijvoorbeeld een dak met dakpannen. Daarom is een woonverzekering voor een woning met rieten dak heel belangrijk. Stelt u zich voor dat er brand ontstaat en een groot gedeelte van uw woning in vlammen opgaat. Zonder verzekering kost het herstellen of herbouwen van uw woning ontzettend veel geld. Met een woonverzekering is zowel uw woning als uw inboedel verzekerd bij schade door bijvoorbeeld brand. Een goede woonverzekering kan u torenhoge kosten besparen.

Woonverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Stelt een verzekeraar voorwaarden aan het verzekeren van een rieten dak?

Vanwege het hoge risico stelt een verzekeraar meestal wel een aantal voorwaarden aan het verzekeren van een rieten dak. Een verzekeraar kan bijvoorbeeld te volgende voorwaarden stellen. U moet:

  • Een goedgekeurde brandblusser hebben
  • De schoorsteen minstens 1 keer per jaar laten vegen
  • Een stenen huis hebben. Houten huizen met een rieten dak worden vaak niet verzekerd
  • Brandwerende beplating van het dak hebben
  • Als u een open haard of houtkachel heeft, moet er een vonkenvanger op het dak staan
  • Rookmelders hebben
  • Bliksemafleiders op het dak hebben

Deze voorwaarden kunnen per verzekeraar verschillen. Controleer dit daarom altijd goed in de polisvoorwaarden van uw woonverzekering.

Hoeveel kost een woonverzekering met rieten dak dekking?

Ook wanneer u aan de voorwaarden van de verzekeraar voldoet, blijft het verzekeren van een rieten dak risicovol. Een rieten dak is brandgevaarlijker dan een dak met dakpannen. Daarom betaalt u meer premie voor een woning met een rieten dak dan voor bijvoorbeeld een rijtjeshuis met stenen dak. De kosten van een woonverzekering met rieten dak dekking zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo is de hoogte van de premie natuurlijk afhankelijk van het soort verzekering en de dekking die u afsluit. Daarnaast zijn uw woonplaats, de waarde van uw woning met rieten dak en uw woonsituatie belangrijk. Op Alpina.nl kunt u gemakkelijk een indicatie van de premie voor uw woonverzekering berekenen.

Sluit een woonverzekering voor uw rieten dak af bij Alpina

Om goed verzekerd te zijn bij schade kunt u een woonverzekering met rieten dak dekking afsluiten. Met een woonverzekering verzekert u niet alleen woning, maar ook uw inboedel. Daarnaast kunt u de woonverzekering ook uitbreiden met bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering of rechtsbijstandverzekering. Dit noemen we een woonpakket.

Wilt u nog even overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 bereiken op 088 – 6883700. U kunt ons ook altijd een bericht sturen via WhatsApp, Messenger of de chatfunctie op de website.

Bereken direct de premie van uw woonverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op