800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Hoe kan ik de premie berekenen van een verzuimverzekering?

Hoewel het afsluiten van een verzuimverzekering niet verplicht is, sluiten veel organisaties er toch een af. De kosten voor een zieke werknemer – of meerdere – kunnen namelijk flink oplopen. Door een verzuimverzekering af te sluiten, verzekert u uzelf en uw bedrijf tegen deze kosten. Voordat u een verzuimverzekering afsluit, wilt u natuurlijk wel weten hoe hoog de verzekeringspremie is. De premie voor een verzuimverzekering is echter voor elke organisatie anders. Er zijn namelijk veel factoren van invloed op de hoogte van de premie. Op Alpina.nl vertellen we u hoe u de premie voor uw verzuimverzekering kunt berekenen.

Vraag direct een offerte aan voor een verzuimverzekering!

Verzuimverzekering premie berekenen zieke vrouw

Hoe is de premie opgebouwd?

De premie voor een verzuimverzekering is opgebouwd uit verschillende factoren. Om de premie te berekenen gebruikt een verzekeraar een premie percentage. De premie voor een verzuimverzekering kan berekend worden door dit premie percentage te vermenigvuldigen met de totale loonkosten. De premie ligt gemiddeld tussen de 1,5% en 5,5% van de totale loonkosten. De hoogte van het percentage is afhankelijk van verschillende factoren:

  • De samenstelling van uw personeel (leeftijd, aantal parttimers etc.)
  • De sector of branche waarin u werkt
  • De verzuimcijfers van de afgelopen 3 jaar

Vraag direct een offerte aan voor een verzuimverzekering!

Voorbeeld premie verzuimverzekering

Het premie percentage wordt door de verzekeraar bepaald aan de hand van bovenstaande factoren. Om u een voorbeeld te kunnen geven, nemen we even een premie percentage van 2,5%. Als totale brutoloonsom van het bedrijf nemen we een bedrag van €170.000. De berekening is dan als volgt:

€170.000 x 0,0250 = €4.250 per jaar

Premie lager dan kosten zieke werknemers

De kosten voor een zieke werknemer kunnen behoorlijk hoog oplopen. U heeft niet alleen te maken met loondoorbetaling, maar ook met kosten voor vervangend personeel, omzetverlies, verzuimbemiddeling en re-integratie kosten. Dit alles bij elkaar kan behoorlijk oplopen. Gemiddeld kost één zieke werknemer €250 tot €300 per dag. Als er meerdere werknemers tegelijk langdurig ziek zijn, zullen uw kostenposten flink stijgen. De premie voor een verzuimverzekering lijkt misschien fors, maar in verhouding tot de kosten voor zieke werknemers zal het u veel geld besparen.

Vraag een offerte aan via Alpina en ontvang uw premie!

Bent u benieuwd wat de premie voor een verzuimverzekering voor uw bedrijf nou precies kost? Vraag dan direct een offerte aan op Alpina.nl. Om u een goede offerte te kunnen geven, hebben we een aantal gegevens over uw bedrijf en uw personeel nodig. Aan de hand hiervan krijgt u van ons een offerte met verschillende verzekeringen. Zo kunt u eenvoudig zelf de premies vergelijken. Heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op!

Vraag direct een offerte aan voor een verzuimverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op