800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home Zakelijk ZZP coronacrisis

De coronacrisis en verzekeringen voor zzp’ers

De coronacrisis houdt het hele land in zijn greep en een oplossing is nog niet in zicht. Een goede gezondheid is in deze periode alleen maar belangrijker. Ondertussen wordt de economie ook hard geraakt. De groep die hier het eerste last van krijgt zijn de zzp’ers. Grote bedrijven hebben vaak nog een buffer. Na een onhandige uitspraak van minister Wiebes over zzp’ers, heeft het kabinet later noodmaatregelen aangekondigd om ook de groep zzp’ers het hoofd boven water te kunnen houden. Via Alpina zijn er ook een aantal verzekeringen voor zzp’ers die, ook tijdens de coronacrisis, een goede uitkomst of steun in de rug van zzp’ers kunnen zijn. Welke verzekeringen er voor zzp’ers zijn, en welke uitkomst kunnen bieden in de tijd van een pandemie? Dat leest u in dit artikel over de coronacrisis en verzekeringen voor zzp’ers.

De belangrijkste verzekering coronacrisis voor zzp’ers

U bent misschien als zzp’er of gaat net beginnen. Zzp’ers zijn er in allemaal verschillende werkvelden en voor die werkvelden zijn er verzekeringen beschikbaar.

De belangrijkste verzekering coronacrisis voor zzp’ers

U bent misschien als zzp’er of gaat net beginnen. Zzp’ers zijn er in allemaal verschillende werkvelden en voor die werkvelden zijn er verzekeringen beschikbaar.

In tijde van de coronacrisis is er een verzekering die er met kop en schouders bovenuit komt, de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). De kans is nu groot dat u besmet raakt door het coronavirus (COVID-19). Arbeidsongeschiktheid ligt dan op de loer. Anders dan mensen in loondienst hebben zzp’ers geen recht op een uitkering van de overheid bij arbeidsongeschiktheid. Vaak wordt er gedacht dat er doorgewerkt kan worden bij ziekte, of dat de AOV duur is. Toch hoeven beide niet waar te zijn. In het geval van een coronabesmetting, of klachten hiervan, moet u thuisblijven van de overheid. Doorwerken is dan vaak niet mogelijk. Tegen een goede prijs kunt u een AOV afsluiten. De prijs van een AOV is afhankelijk van uw inkomen. Gemiddeld genomen kost een AOV €3.000 per jaar. Dat is veel geld, maar als u 40 uur per week werkt met 4 weken vakantie per jaar, komt dat neer op €1,56 per gewerkt uur. Dit bedrag is een bruto bedrag, wat betekent dat u de kosten kan aftrekken van uw inkomensbelasting.

coronavirus en verzekering zzp

Het voordeel van een AOV is dat als u arbeidsongeschikt raakt, u recht hebt op een uitkering van de verzekering. Ten tijde van de coronacrisis kan dit een noodzakelijke uitkomst zijn. Daarnaast is deze verzekering ook belangrijk na de crisis. U kunt ziek worden, iets breken of anders arbeidsongeschikt raken. Met een AOV bent u dan verzekerd van een uitkering bij arbeidsongeschiktheid.

Verzekering voor ZZP’ers afsluiten? Bereken uw premie!

Andere verzekeringen voor zzp’ers

Naast de AOV verzekering bestaan er nog ander verzekeringen waar u als zzp’er profijt van kunt hebben, namelijk:

Al deze verzekeringen hebben hun eigen voordelen. De Construction Allrisk verzekering is speciaal in het leven geroepen voor de bouw. Bent u een aannemer of installateur? Dan kunt deze verzekering uitkomst bieden.

Met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor aansprakelijkheid. Bijvoorbeeld als u de laptop van de klant omstoot.

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is handig als u advocaat, adviseur of accountant bent. Deze verzekering dekt vermogensschade van ondernemers.

Met de inventarisverzekering hebt u een onderscheid tussen uw zakelijke en privé inventaris. Met deze verzekert u de inventaris dat op uw bedrijf staat.

De voorraadverzekering dekt de risico’s in van grote voorraden die u hebt. Bijvoorbeeld als er brand in uw bedrijfsruimte ontstaat.

Met de rechtsbijstandsverzekering bent u verzekerd van juridische bijstand in conflicten die u kunt oplopen met opdrachtgevers.

Als laatste de bedrijfsautoverzekering. Als u een auto of bedrijfsbus op naam van het bedrijf aanschaft, kunt u deze zakelijk verzekeren met deze verzekering.

Verzekering zzp afsluiten

Bij de ene verzekeraar kunt u de verzekeringen in een pakket afnemen, zo bent u voor allerlei zaken verzekerd. Terwijl de andere verzekeraar de verzekeringen los aanbiedt. Het is goed om vooraf na te gaan welke verzekeringen u wilt hebben, dan kunt u deze goed vergelijken. Daarnaast verdient het de opmerking, goed na te gaan wat de polisvoorwaarden van de verzekeraar zijn. Zo komt u naderhand niet voor vervelende verrassingen te staan.

Vragen over verzekeringen voor zzp’ers? Neem contact op met Alpina.

Heeft u nog twijfels of vragen over onze verzekering zzp? Of vragen over verzekeringen en corona? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Lees ook:

Freelancers tijdens de coronacrisis: Kunt u financiële derving tegengaan met een verzekering?

Wat is het belang van een goede verzekering tijdens de coronacrisis

Bereken direct de premie van uw ZZP verzekeringspakket!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op