Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Welke verzekeringen zijn er voor ZZP’ers in Nederland?

Er is een ontzettend groot aanbod aan ZZP verzekeringen in Nederland, waardoor het soms lastig is om te bepalen welke verzekeringen u nou écht nodig heeft. Ziet u door de bomen ook het bos niet meer? Bij het kiezen van ZZP verzekeringen is het van belang dat u bepaalt welke risico’s u wilt verzekeren. U hoeft natuurlijk niet alle risico’s te verzekeren, want dan bent u onnodig veel geld kwijt aan verzekeringspremie. Sommige risico’s kunt u misschien zelf dragen, omdat u daar financieel de ruimte voor heeft. Welke risico’s u het beste kunt verzekeren is afhankelijk van uw onderneming, uw financiële draagkracht en de branche waarin u opereert. Op Alpina.nl vertellen we u graag wat meer over ZZP verzekeringen in Nederland, zodat u straks goed verzekerd bent!

ZZP-verzekering afsluiten? Bereken uw premie!

zzp verzekeringen nederland

Welke ZZP verzekeringen zijn verplicht in Nederland?

In Nederland zijn ZZP verzekeringen nooit wettelijk verplicht. U bepaalt zelf welke verzekeringen u afsluit. Het kan wel voorkomen dat een opdrachtgever of leverancier een bepaalde ZZP verzekering verplicht stelt voor het aangaan van een overeenkomst. Hiermee willen ze voorkomen dat het risico voor hen te groot wordt. Als u als ZZP’er een fout maakt die gevolgen heeft voor uw werk, maar u niet kunt voldoen aan de kosten die hierdoor ontstaan, heeft dit ook nadelige gevolgen voor de opdrachtgever of leverancier. Als u goed verzekerd bent, is het risico dan ook lager.

ZZP-verzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Waarom als ZZP’er een verzekering afsluiten?

Hoewel het niet verplicht is om als ZZP’er een verzekering af te sluiten, kan het wel heel verstandig zijn. Bij het starten van een onderneming moet u natuurlijk op de kosten letten. Deze zijn vaak al hoog genoeg, daarom worden verzekeringen vaak op een laag pitje gezet. Toch is een goede verzekering als ZZP’er erg belangrijk. U moet namelijk rekening houden met verschillende risico’s. U heeft waarschijnlijk te maken met verschillende stakeholders, zoals opdrachtgevers, leveranciers en debiteuren. Bovendien zit een ongeluk vaak in een klein hoekje. Juist als ZZP’er is het fijn om goed verzekerd te zijn, omdat u anders ook zelf opdraait voor alle kosten. Bovendien bieden uw privé verzekeringen geen dekking voor uw werkzaamheden als ZZP’er. Hiervoor moet u echt een zakelijke verzekering afsluiten.

Welke ZZP verzekeringen u het beste kunt afsluiten is afhankelijk van uw beroep en uw persoonlijke situatie, maar u kunt bijvoorbeeld kijken naar de belangrijkste verzekeringen voor startende ondernemers.

Sluit direct uw ZZP verzekering af via Alpina

Bij Alpina snappen we dat het lastig is om te bepalen welke verzekeringen u het beste kunt afsluiten als ZZP’er. Daarom hebben we het ZZP verzekeringspakket samengesteld. Het ZZP verzekeringspakket bestaat uit verschillende verzekeringen. Standaard zijn aansprakelijkheid voor bedrijven en beroepsaansprakelijkheid meeverzekerd. Daarnaast kunt u het pakket helemaal zelf samenstellen. Via onze website kunt u eenvoudig premie berekenen.

Bereken direct de premie van uw ZZP verzekeringen!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op