Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wordt schade veroorzaakt door een drone gedekt

Recreatief dronegebruik gebeurt steeds meer en meer. Sinds de introductie van de drone, worden ze steeds populairder. Nu er ook steeds meer betaalbare drones op de markt brengen, kunnen de meeste consumenten er gebruik van maken. Zo ook u. Maar wat nu als u de controle kwijtraakt en tegen een auto aanbotst. Er zit een flinke deuk in de auto en een aantal krassen.

De eigenaar van de auto wil de kosten voor reparatie á 1600 euro op u verhalen. Deze kosten kunnen gedekt worden door uw verzekeraar, mits u een aansprakelijkheidsverzekering voor uw drone heeft afgesloten.  Maar wat wordt er verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering? En waar moet u op letten bij het kiezen van een aansprakelijkheidsverzekering. In dit artikel legt Alpina Verzekering u alles uit over de aansprakelijkheidsverzekering voor drones.

Aansprakelijkheidsverzekering drone

Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering voor uw drone?

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt in eerste instantie de schade die u veroorzaakt aan een ander persoon.

Materiële of letselschade?

Hierbij wordt er een onderscheid gemaakt tussen materiële en letselschade. Materiële schade is alle schade die veroorzaakt is aan iemand zijn spullen. Zoals de schade aan de auto beschreven in de intro.

Letsel schade kunt u ook wel verstaan als lichamelijke schade. Vliegt u bijvoorbeeld tegen iemand aan en breekt hij zijn ribben? Dan worden de kosten voor de dokter of het ziekenhuis gedekt door uw verzekering.

Hoogte dekking

Aanvankelijk van de kosten van de schade en de hoogte van uw dekking is het mogelijk dat u alsnog bepaalde schade zelf dient te vergoeden. U bent namelijk verzekerd tot een bepaald bedrag. Wanneer de schade hoger is dan het verzekerde bedrag dient u het overige schadebedrag volledig zelf te vergoeden.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

De beste aansprakelijkheidsverzekering voor een drone

Waar kunt u op letten bij het kiezen van een aansprakelijkheidsverzekering voor uw drone? Hieronder geven wij u een aantal handige aandachtspunten.

Dekking

De hoogte van de dekking is bepalend voor de vergoeding. Vaak bieden verzekeraars een basisdekking van zo rond de 1.000.000 euro. U kunt er zelf voor kiezen om dit bedrag te verhogen. Vaak is dit echter niet nodig. Al kunnen herhaaldelijke ziekenhuisrekening al gauw oplopen. Maak bij de hoogte van de dekking daarom een afweging tussen het risico en de kosten.

Meeverzekerden

Vliegt uw zoon ook weleens met uw drone? Of wellicht een goede vriend? Dan is het handig om te weten of zij ook meeverzekerd zijn. Bent u als persoon zelf verzekerd of valt de verzekering puur op de drone? Wanneer de drone verzekerd is kunt u ervan uitgaan dat u schade vergoed krijgt, ook wanneer een ander persoon de schade creëert. Bent u alleen verzekerd dan wordt de schade niet gedekt, wanneer deze door een ander ontstaat.

Laten berekenen

Wilt u op een makkelijke manier weten wat de beste aansprakelijkheidsverzekering voor uw drone is? Gebruik dan deze handige online tool. U hoeft alleen maar de benodigde gegevens in te vullen en de wat u in uw verzekering aan modules wilt hebben. De online tool vergelijkt voor u verschillende verzekeringen en geeft u de beste optie.

Sluit uw aansprakelijkheidsverzekering voor een drone af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af bij Alpina! Dankzij onze grote hoeveelheid modules kiest u altijd de verzekering die bij uw wensen past. Heeft u nog twijfels of vragen over onze aansprakelijkheidsverzekering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken de premie voor een aansprakelijkheidsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op