Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat zijn de kosten voor een aansprakelijkheidsverzekering?

De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering worden de verzekeringspremie of kortweg premie genoemd. Dit is het bedrag wat u maandelijks, per kwartaal, per half jaar of per jaar moet betalen om verzekerd te zijn en te blijven.

De totale verzekeringspremie voor de aansprakelijkheidsverzekering bevat de premie voor de verzekering zelf, de prolongatiekosten en de assurantiebelasting. Vaak betaalt u bij het afsluiten van een nieuwe verzekering ook eenmalig een bedrag aan afsluitkosten.

Prolongatiekosten zijn administratiekosten. Deze worden per betaling(stermijn) in rekening gebracht. De hoogte hiervan verschilt per verzekeraar.
De hoogte van assurantiebelasting wordt door de overheid vastgesteld. Op dit moment bedraagt deze 21%. Verzekeraars zijn verplicht om de belasting te berekenen aan de verzekerden.

Aansprakelijkheidsverzekering

Waarop is de premie gebaseerd?

Er zijn een aantal factoren premiebepalend voor de aansprakelijkheidsverzekering. Dit zijn onder andere de factoren waar de verzekeraar rekening mee houdt bij het berekenen van de premie:
– hoogte van het eigen risico (hoe hoger het eigen risico, des te meer ‘korting’ u op de premie krijgt)
– gezinssamenstelling (de premie voor een alleenstaande is lager dan voor een gezin, omdat er minder risico gelopen wordt door de verzekeraar)
– hoogte van het verzekerde bedrag (vaak heeft u de keuze tussen twee verschillende verzekerde bedragen)

Wanneer u iets wilt wijzigen in bovenstaande zaken, dan zal de premie van de verzekering wijzigen. Deze kan hoger, maar ook lager worden.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bereken direct de premie!

Hoe kan ik de premie voor een aansprakelijkheidsverzekering berekenen?

Op de website kunt u eenvoudig de premie berekenen. Hiervoor zijn een aantal gegevens over uw persoonlijke situatie vereist en kunt u de verzekering afstemmen op uw wensen (qua eigen risico en verzekerd bedrag).
U kunt ook telefonisch met ons een berekening maken. Wij helpen u graag hiermee.

Kan ik korting krijgen op een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering kan los afgesloten worden, maar ook als onderdeel van een zogenaamd woonpakket. In een woonpakket kunt u allerlei dekkingen toevoegen, die voor een particulier van toepassing kunnen zijn. Hierbij kunt u denken aan een inboedelverzekering, opstalverzekering, reisverzekering, enzovoorts.

Vaak krijgt u korting wanneer u meerdere verzekeringen (ook wel rubrieken genoemd) afsluit in een (woon)pakket. Hoe meer verzekeringen u sluit, hoe meer korting u krijgt. Dit wordt pakketkorting genoemd. Dit kan u een mooie besparing bezorgen. Ook is in het in geval van schade makkelijker wanneer de verzekeringen via dezelfde verzekeraar lopen. Dit maakt het voor uzelf ook een stuk overzichtelijker.

Lees ook:

Bereken direct de premie van uw aansprakelijkheidsverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op