Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aanprakelijkheidsverzekering is niet verplicht maar wel verstandig om af te sluiten. De kosten voor een aansprakelijkheidsverzekering hangt af van een aantal factoren. Zo zijn de gezinssamenstelling, het eventuele eigen risico en het bedrag waarvoor u per gebeurtenis maximaal voor verzekerd bent, factoren die bepalen hoe hoog de premie is.

Kosten aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren (avp) bent u verzekerd voor schade die u toebrengt aan anderen. Schade door bijvoorbeeld de antieke vaas die u bij uw buurvrouw omstoot of lichamelijk letsel. De kosten van bijvoorbeeld letselschade kunnen snel oplopen. Als u hiervoor niet verzekerd bent, kan dit serieuze gevolgen hebben. De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering wegen niet op tegen deze kostenpost.

Kosten aansprakelijkheidsverzekering; zo zijn deze opgebouwd

Er zijn een aantal factoren premiebepalend voor de aansprakelijkheidsverzekering. Dit zijn onder andere de factoren waar de verzekeraar rekening mee houdt bij het berekenen van de premie:
– hoogte van het eigen risico (hoe hoger het eigen risico, des te meer ‘korting’ u op de premie krijgt)
– gezinssamenstelling (de premie voor een alleenstaande is lager dan voor een gezin, omdat er minder risico gelopen wordt door de verzekeraar)
– hoogte van het verzekerde bedrag (vaak heeft u de keuze tussen twee verschillende verzekerde bedragen)

Wanneer u iets wilt wijzigen in bovenstaande zaken, dan zal de premie van de verzekering wijzigen. Deze kan hoger, maar ook lager worden.

Pakketkorting

Bij Alpina werken wij samen met meerdere aanbieders voor wat betreft de aansprakelijkheidsverzekering. Ook bij ons kunt u dus verschillende aanbieders met elkaar vergelijken.De meeste verzekeraars bieden u een korting aan, wanneer u ook de overige verzekeringen bij hen afsluit. Zoals bijvoorbeeld een inboedelopstal– en rechtsbijstandverzekering. Dit wordt pakketkorting genoemd. Ook dit zou uw keuze kunnen beïnvloeden.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3143 reviews

Bereken de premie van uw aansprakelijkheidsverzekering

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 13-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op