Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Bereken premie

Wat is de bedenktijd bij het afsluiten van een autoverzekering?

U bent op zoek naar een passende autoverzekering, maar er zijn veel aanbieders op de markt waardoor u het moeilijk vindt om een goede keuze te maken. Op onze website vindt u een zorgvuldige selectie van een aantal verzekeringsmaatschappijen waar we zaken mee doen. Deze selectie hebben we gemaakt aan de hand van de premie, maar ook kwaliteit van voorwaarden, ervaringen en hoe een maatschappij zich opstelt wanneer er een beroep gedaan wordt op een uitkering. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen.

Bent u niet tevreden over de dekking of wilt u toch de verzekering elders afsluiten? Geen probleem! U kunt binnen 14 dagen, na ontvangst van de polis, zonder opgaaf van redenen, kosteloos annuleren. Dit is een wettelijke bedenktijd, deze bedenktijd geldt ook voor het afsluiten van een autoverzekering.

bedenktijd-autoverzekering

Wanneer gaat de bedenktijd in?

De 14 dagen bedenktijd op uw autoverzekering gaan in op het moment dat u de polis ontvangt. Het kan zijn dat u de polis zowel via de mail als via de post ontvangt. Ontvangt u de polis eerst via de mail, dan gaat de bedenktijd vanaf dat moment in.

Maakt u gebruik van de 14 dagen bedenktijd dan moet u er rekening mee houden dat er nooit dekking is geweest op de autoverzekering. Dit betekent ook dat u opnieuw, minimaal een WA-autoverzekering, af moet sluiten om aan uw verzekeringsverplichting te voldoen. Zo voorkomt u een boete van de RDW, vanwege het feit dat het voertuig onverzekerd op uw naam staat.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoe kan de autoverzekering geannuleerd worden?

Het annuleren van de verzekering kunt u op meerdere manieren aan ons kenbaar maken. U kunt via de website de verzekering opzeggen of u kunt contact met ons opnemen per mail of telefonisch. We zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer: 088-6883710.

Na het annuleren van de autoverzekering binnen de bedenktijd, ontvangt u van ons een bevestiging van de annulering. Hierin staat ook duidelijk vermeld dat er in deze periode geen dekking is geweest op de autoverzekering en dat schade die in deze periode ontstaan is niet zal worden vergoed door de verzekeraar.

Het opzeggen van uw van oude autoverzekering kunt u direct online regelen, via onze gratis opzegservice.

Heeft u andere vragen met betrekking tot autoverzekeringen? Neem dan ook gerust contact met ons op, wij helpen u graag!

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken de premie voor een autoverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op