Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Bereken premie
grensverzekering

Grensverzekering

Bereken direct de premie van uw grensverzekering!

Direct online afsluiten
1 of 15 dagen dekking
1 of 15 dagen dekking
8.3
Beoordeling verzekeringen

Wat is een grensverzekering?

15 dagen geldig

De grensverzekering is 15 dagen geldig. Zo kunt u zorgeloos u auto exporteren naar het buitenland. Met het buitenland wordt heel Europa bedoeld. Na 15 dagen stopt de verzekering en bent u dus niet meer verzekerd. Zorg er dus voor dat u de einddatum goed in uw agenda zet!

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Met de grensverzekering bent u WA verzekerd. Dit houdt in dat u bent verzekerd voor schade aan andere voertuigen. U krijgt dus niets vergoed wanneer u per ongeluk uw auto tegen een paaltje rijdt. Ook wanneer u een verkeersongeval veroorzaakt en daarbij raakt ook uw voertuig beschadigd dan krijgt u deze schade aan uw eigen voertuig niet vergoed. Wel krijgt u dan de schade vergoed die u aan het andere voertuig heeft toegebracht.

Europa als dekkingsgebied

U kunt uw voertuig binnen heel Europa exporteren.

grensverzekering

Wanneer u een voertuig gaat exporteren, loopt u het risico tussen wal en schip te geraken. Nederlandse verzekeringsmaatschappijen kunnen geen voertuigen met een buitenlands kenteken verzekeren en willen een voertuig vaak niet tijdelijk verzekeren. Buitenlandse verzekeringsmaatschappijen kunnen u een verzekering weigeren omdat u geen ingezetene bent. Alpina.nl heeft voor deze gevallen een speciale grensverzekering.

Deze grensverzekering kunt u aanvragen en vervolgens heeft u een 15-daagse WA-dekking waarmee u met het voertuig naar het buitenland kunt rijden. Let op! Het betreft uitsluitend een verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid. Eventuele schade aan derden wordt vergoed, maar niet schade aan uw eigen voertuig. Na deze 15 dagen vervalt automatisch de dekking.

Annuleren kan eventueel tot de ingangsdatum van de groene kaart. Zodra deze eenmaal is ingegaan en er dekking is genoten, is annuleren niet meer mogelijk.

Betaling voor de grensverzekering

Via Alpina.nl kunt u de grensverzekering snel regelen. Zodra wij uw betaling via iDEAL of PayPal hebben ontvangen, sturen wij u de groene kaart direct per e-mail en de volgende werkdag per post. Wilt u liever anders betalen? Dan kunt u kiezen voor een e-mail met betaalgegevens. In dat geval duurt het wel langer voordat u de groene kaart in huis heeft.

Grensverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Heb ik een verzekeringsbewijs bij de grensverzekering nodig?

De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs en dient ook als zodanig te worden geaccepteerd. Sommige buitenlandse autoriteiten accepteren deze alleen als het op groen papier is afgedrukt. Wij adviseren u daarom pas met het voertuig te gaan rijden als u de groene kaart via de post heeft ontvangen. Gaat u eerder rijden, print dan voor alle zekerheid de groene kaart op ‘groene kaart papier’ (verkrijgbaar in de boekhandel) of ander groen papier.

Heeft u de kaart geprint op wit papier en ontstaat er een discussie met de beambte hierover? Dan kunt u uitleggen dat het een geldig verzekeringsbewijs betreft en/of vragen naar een andere beambte (die wellicht beter op de hoogte is). Mocht u er niet uitkomen en verplicht worden kosten te maken, noteer dan de naam van de beambte. Zo kunt u thuis, al dan niet met behulp van uw rechtsbijstandverzekeraar, een verhaalsactie opstarten richting de buitenlandse autoriteit.

Kenteken aanvragen voor de export

Een exportkenteken kunnen wij helaas niet voor u aanvragen.

Annuleren verzekering

De verzekering kan tot de ingangsdatum van de dekking geannuleerd worden, mits dit op een werkdag is en voor 17:00 uur is doorgegeven. Wanneer de verzekeringsnemer dekking heeft of heeft genoten, is deze groene kaart middels het herroepingsrecht niet meer te annuleren.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews
 Alpina Pluspakket

Verhaalservice

Alpina werkt samen met 112schade.nl voor het verhalen van niet gedekte schade op de tegenpartij.
Heeft iemand bij u schade veroorzaakt maar heeft u geen dekking op uw eigen polis, dan kan 112schade.nl u volledig kosteloos helpen bij het verhalen van uw schade op de tegenpartij.

Hoe werken wij

Hoe werkt Alpina?

Wij zijn een onafhankelijke tussenpersoon. Dat houdt in dat we geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan welke maatschappij dan ook. En dat is een groot voordeel voor u. We zijn namelijk altijd op zoek naar het product met de laagste premie en de beste voorwaarden.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

Bovendien wordt uw aanvraag voor een verzekering snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. U kunt dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Ook over uw oude verzekering hoeft u zich geen zorgen te maken. Het opzeggen daarvan kunt u bij ons direct online regelen.

Toezicht

Alpina voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Bereken direct de premie van uw grensverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op