800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Bereken premie
groenekaart verzekering

Groenekaartverzekering

Bereken direct de premie van uw groenekaartverzekering!

Direct online afsluiten
1 of 15 dagen dekking
1 of 15 dagen dekking
8.3
Beoordeling verzekeringen

Auto importeren of exporteren?

Gaat u een auto importeren of exporteren, dan zal er geen reguliere verzekering daarvoor kunnen worden aangevraagd, omdat Nederlandse verzekeraars niet kunnen verzekeren op basis van een buitenlands kenteken en geen tijdelijke verzekering willen verstrekken en de buitenlandse verzekeraars het voertuig niet willen verzekeren omdat u geen buitenlands ingezetene bent.

Een oplossing is dan de groenekaartverzekering.

Groenekaartverzekering

De groenekaartverzekering is een 15 daagse WA verzekering, die u op basis van het kenteken kunt aanvragen. Na deze 15 dagen vervalt de dekking automatisch. Let op; op grond van de WA-dekking is schade aan derden verzekerd, maar schade aan het eigen voertuig niet.

U kunt deze verzekering snel en eenvoudig online aanvragen via onze website en de premie kunt u voldoen via iDEAL, zodat u het internationale verzekeringsbewijs (de groene kaart) snel in huis heeft. Wilt u een e-mail met betalingsinstructies dan kan dit uiteraard ook, maar houd er dan rekening mee dat de verzending van de groene kaart langer op zich laat wachten.

Alpina geeft de groene kaart af zodra de premie is ontvangen. De groene kaart wordt dan direct per e-mail verzonden en de eerstvolgende werkdag wordt deze per post verstuurd. Zodra de groene kaart verzekering is ingegaan (de ingangsdatum kunt u terugvinden op de groene kaart) is deze niet meer te annuleren, echter daarvoor, dus voor de ingangsdatum kan er zo nodig nog wel worden geannuleerd.

Exportkenteken aanvragen

Wij kunnen helaas geen exportkenteken voor u aanvragen.

Douane en de groene kaart

Via ons ontvangt u de groene kaart via e-mail en per post. Wij adviseren u pas te gaan rijden met het voertuig als u de groene kaart per post heeft ontvangen. Is dit niet mogelijk, dan kunt u de groene kaart die wij per e-mail hebben verzonden zelf printen. Wij raden u dan wel aan dit op ‘groene kaart papier’ (verkrijgbaar bij de boekhandel) of anderszins groen papier te doen.

Met een verzekeringsbewijs op wit papier kan het voorkomen dat buitenlandse douanebeambten dit soms niet erkennen als een verzekeringsbewijs, omdat dit van oudsher groen is. Is dit het geval, dan kunt u aangeven dat het weldegelijk een internationaal erkend verzekeringsbewijs betreft en eventueel vragen naar een andere beambte die wellicht wel op de hoogte is van de huidige wet- en regelgeving. Noteer wel de naam van de beambte(n) zodat eenmaal thuis door u of uw rechtsbijstandverzekeraar een verhaalsactie opgestart kan worden richting de buitenlandse autoriteiten mochten deze u verplicht hebben tot het maken van extra kosten inzake de verzekering van uw voertuig.

15 dagen dekking in Europa

Bij de 15 daagse tijdelijke verzekering heeft u dekking in Europa.

Groene kaart bij een tijdelijke autoverzekering

Alpina geeft bij de 15-daagse tijdelijke autoverzekering een groene kaart af. Na die 15 dagen vervalt automatisch de dekking. Let op! De verzekering biedt geen dekking voor schade aan het eigen voertuig.

Uw tijdelijke autoverzekering afsluiten in 5 minuten

Het is mogelijk om direct online uw tijdelijke autoverzekering af te sluiten. Na ontvangst van de betaling ontvangt u per e-mail het verzekeringsbewijs. Wij accepteren geen contante betalingen.

Online betalen

U kan de premie direct via ideal betalen.

Tijdelijke verzekering ook voor andere voertuigen

De tijdelijke verzekering is er niet alleen voor personenauto’s maar ook voor bestelauto’s,  vrachtwagens en campers.

Annuleren verzekering

De verzekering kan tot de ingangsdatum van de dekking geannuleerd worden mits dit op een werkdag is en voor 17:00 is doorgegeven. Wanneer de verzekeringsnemer dekking heeft of heeft genoten is deze groene kaart middels het herroepingsrecht niet meer te annuleren.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews
 Alpina Pluspakket

Verhaalservice

Alpina werkt samen met 112schade.nl voor het verhalen van niet gedekte schade op de tegenpartij.
Heeft iemand bij u schade veroorzaakt maar heeft u geen dekking op uw eigen polis dan kan 112schade.nl u volledig kosteloos helpen bij het verhalen van uw schade op de tegenpartij.

Hoe werken wij

Hoe werkt Alpina

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Alpina maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

 

Toezicht

Alpina voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zij wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening ( KIFID).

Ook heeft Alpina zich als een van de weinige tussenpersonen aangesloten bij het thuiswinkel keurmerk waarmee u zekerheden wordt geboden op het gebied van aankopen via het internet.

Bereken direct de premie van uw groenekaartverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op