Auto verkopen: hoe kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Een autoverzekering is een overeenkomst tussen u en een verzekeraar. Bij een autoverzekering wordt door beide partijen een contract getekend met rechten en plichten waar zowel de verzekeraar als uzelf zich aan moeten houden. De autoverzekering opzeggen is natuurlijk mogelijk, maar dit kan niet op elk willekeurig moment. Wij geven u graag wat uitleg over deze situatie. De autoverzekering opzeggen kan op drie momenten, namelijk:

1. Per contractvervaldatum

Deze datum staat vermeld op uw polisblad. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen geldt een opzegtermijn van twee of drie maanden. De exacte termijn kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden.

2. Bij aanpassingen in de voorwaarden of bij premieverhoging

Heeft de verzekeraar de premies verhoogd of de voorwaarden gewijzigd in negatieve zin dan heeft u 30 dagen de tijd om de polis op te zeggen. Let op: u kunt uw verzekering niet opzeggen wanneer de premieverhoging het gevolg is van een schade of een wijziging. Het moet gaan om een verhoging of wijziging die geldt voor iedereen die een autoverzekering heeft bij deze verzekeraar.

3. Bij de verkoop van uw auto

Tenslotte kunt u uw polis (tussentijds) opzeggen wanneer u uw auto heeft verkocht. Om de verzekering op te zeggen dient u een kopie van het vrijwaringsbewijs te overleggen als bewijs voor verkoop. Stuur de kopie binnen 30 dagen naar uw verzekeraar toe, anders moet u nog een maand extra premie betalen. Wanneer u een nieuwe auto hebt gekocht, kunt u ook de polis laten aanpassen gebaseerd op uw nieuwe auto. Wanneer u een nieuwe auto heeft gekocht, kunt u ook de verzekering laten aanpassen op uw nieuwe auto.

 

Autoverzekering opzeggen

Lees altijd goed de polisvoorwaarden

Welke voorwaarden voor stopzetten een verzekeraar hanteert, verschilt van verzekeraar tot verzekeraar. Dit kan zelfs verschillen per verzekering. Daarom is het voordat u een (auto)verzekering afsluit erg belangrijk de polisvoorwaarden te lezen. In de polisvoorwaarden treft u alle voorwaarden die gelden voor uw verzekering. Dit betekent dus dat ook de voorwaarden voor beëindiging hier worden beschreven. Heeft u de polisvoorwaarden van tevoren niet (volledig) bekeken? Dan kunt u het document uiteraard ook raadplegen als u zoekt naar de voorwaarden voor stopzetten. Contact opnemen met uw verzekeraar is uiteraard ook een goede mogelijkheid.

Autoverzekering opschorten

Zolang de auto op uw naam staat, moet deze verzekerd zijn. Naast het opzeggen van de autoverzekering, kunt u er ook voor kiezen om de autoverzekering op te schorten. In dat geval wordt de verzekering tijdelijk stopgezet. Zodra u weer een auto op uw naam heeft, kunt u de verzekering opnieuw activeren. Een autoverzekering opschorten in plaats van beëindigen, is vooral een goede optie als u in de huidige verzekering negatieve schadevrije jaren heeft opgebouwd. Negatieve schadevrije jaren bouwt u op door het claimen van schuldschades. U kunt bij het beëindigen van een verzekering tegen het probleem aanlopen dat u geen nieuwe verzekering af kunt sluiten. Dit kan te maken hebben met een slecht schadeverleden of omdat u een strafblad heeft.

Wilt u uw huidige autoverzekering toch opzeggen? U kunt gebruik maken van onze gratis opzegservice.

Heeft u hulp nodig? Neem contact met ons op, wij helpen u graag! Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Huidige autoverzekering opzeggen? Bereken de premie voor een toekomstige auto!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 30-10-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op