Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Auto verkopen: hoe kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Een autoverzekering is een overeenkomst tussen jou en een verzekeraar. Bij een autoverzekering wordt door beide partijen een contract getekend met rechten en plichten waar zowel de verzekeraar als jezelf zich aan moeten houden. De autoverzekering opzeggen is natuurlijk mogelijk, maar dit kan niet op elk willekeurig moment. Wij geven je graag wat uitleg over deze situatie. De autoverzekering opzeggen kan op drie momenten, namelijk:

Autoverzekering opzeggen

1. Per contractvervaldatum

Deze datum staat vermeld op het polisblad. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen geldt een opzegtermijn van twee of drie maanden. De exacte termijn kun je terugvinden in de polisvoorwaarden.

2. Bij aanpassingen in de voorwaarden of bij premieverhoging

Heeft de verzekeraar de premies verhoogd of de voorwaarden gewijzigd in negatieve zin dan heb je 30 dagen de tijd om de polis op te zeggen. Let op: je kunt jouw verzekering niet opzeggen wanneer de premieverhoging het gevolg is van een schade of een wijziging. Het moet gaan om een verhoging of wijziging die geldt voor iedereen die een autoverzekering heeft bij deze verzekeraar.

3. Bij de verkoop van jouw auto

Tenslotte kun je jouw polis (tussentijds) opzeggen wanneer je jouw auto hebt verkocht. Om de verzekering op te zeggen dien je een kopie van het vrijwaringsbewijs te overleggen als bewijs voor verkoop. Stuur de kopie binnen 30 dagen naar je verzekeraar toe, anders moet je nog een maand extra premie betalen. Wanneer je een nieuwe auto hebt gekocht, kun je ook de polis laten aanpassen gebaseerd op je nieuwe auto. Wanneer je een nieuwe auto hebt gekocht, kun je ook de verzekering laten aanpassen op de nieuwe auto.

 

Lees altijd goed de polisvoorwaarden

Welke voorwaarden voor stopzetten een verzekeraar hanteert, verschilt van verzekeraar tot verzekeraar. Dit kan zelfs verschillen per verzekering. Daarom is het voordat je een (auto)verzekering afsluit erg belangrijk de polisvoorwaarden te lezen. In de polisvoorwaarden tref je alle voorwaarden die gelden voor je verzekering. Dit betekent dus dat ook de voorwaarden voor beëindiging hier worden beschreven. Heb je de polisvoorwaarden van tevoren niet (volledig) bekeken? Dan kun je het document uiteraard ook raadplegen als je zoekt naar de voorwaarden voor stopzetten. Contact opnemen met je verzekeraar is uiteraard ook een goede mogelijkheid.

Autoverzekering opschorten

Zolang de auto op je naam staat, moet deze verzekerd zijn. Naast het opzeggen van de autoverzekering, kun je er ook voor kiezen om de autoverzekering op te schorten. In dat geval wordt de verzekering tijdelijk stopgezet. Zodra je weer een auto op je naam hebt, kun je de verzekering opnieuw activeren. Een autoverzekering opschorten in plaats van beëindigen, is vooral een goede optie als je in de huidige verzekering negatieve schadevrije jaren heeft opgebouwd. Negatieve schadevrije jaren bouw je op door het claimen van schuldschades. Je kunt bij het beëindigen van een verzekering tegen het probleem aanlopen dat je geen nieuwe verzekering af kunt sluiten. Dit kan te maken hebben met een slecht schadeverleden of omdat je een strafblad hebt.

Wil je jouw huidige autoverzekering toch opzeggen? Je kunt gebruik maken van onze gratis opzegservice.

Heb je hulp nodig? Neem contact met ons op, wij helpen je graag! Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Huidige autoverzekering opzeggen? Bereken de premie voor een toekomstige auto!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Nu met Gratis verhaalservice

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op