Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Autoverzekering opgezegd door verzekeraar: wat nu?

Als u een autoverzekering afsluit, doet u dit voor een bepaalde tijd. U kunt de autoverzekering zelf, onder bepaalde voorwaarden, opzeggen. Bijvoorbeeld omdat u de auto verkocht heeft, omdat u wilt overstappen naar een andere verzekeraar of omdat uw huidige verzekeraar de premie of voorwaarden van de verzekering heeft veranderd. Maar wist u dat de verzekering ook door de verzekeraar beëindigd kan worden? Dit doen ze natuurlijk niet zomaar, hier moet met gegronde reden voor zijn. Een verzekeraar hoeft hiervoor niet te wachten tot de vervaldag van de verzekering. In bepaalde situaties mogen zij de autoverzekering gewoon tussentijds opzeggen. Op Alpina.nl leggen we u uit wanneer een autoverzekering wordt opgezegd door een verzekeraar.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

autoverzekering opgezegd

Redenen waarom een autoverzekering wordt opgezegd door verzekeraar

Er zijn verschillende redenen die voor een verzekeraar aanleiding kunnen zijn om een autoverzekering te beëindigen, bijvoorbeeld als u:

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

Autoverzekering opgezegd: CIS-registratie

Als uw autoverzekering is opgezegd door de verzekeraar wordt dit genoteerd in de databank van Stichting CIS. Andere verzekeraars kunnen deze gegevens inzien en mee laten wegen bij het beoordelen van een nieuwe aanvraag. Hierdoor is het heel lastig om een nieuwe autoverzekering af te sluiten bij een reguliere verzekeringsmaatschappij.  Hoelang een CIS registratie in het systeem staat, hangt af van wat er geregistreerd is. Als het gaat om een speciale melding registratie dan blijven uw gegevens maximaal 8 jaar bewaard. In de andere gevallen wordt de registratie na uiterlijk 5 jaar automatisch verwijderd. Tijdens deze periode kunt u waarschijnlijk geen reguliere autoverzekering meer afsluiten.

Hoe kan ik alsnog een autoverzekering afsluiten?

U bent verplicht om uw auto te verzekeren, zodra het kenteken op uw naam staat. Maar hoe moet u dat doen als uw autoverzekering opgezegd wordt door de verzekeraar? Als geen enkele reguliere verzekeringsmaatschappij u meer wilt accepteren kunt u altijd nog terecht bij de Vereende. De Vereende is speciaal opgericht voor het verzekeren van bijzondere risico’s. Hierdoor hebben ze een ruimer acceptatiebeleid en zullen ze de meeste aanvragen accepteren. De premie voor een autoverzekering ligt bij de Vereende wel hoger dan bij een reguliere maatschappij. Dit komt doordat ze een groter risico lopen door u te accepteren als verzekeringsnemer. Daar staat dus een hogere premie tegenover. Ook stelt de Vereende een aantal voorwaarden aan het afsluiten van een autoverzekering. Zo moet u de eerste drie maanden aan premie voorruit betalen en betaalt u een waarborgsom van €175,-.

Sluit uw autoverzekering bij de Vereende af via Alpina

Alpina is een tussenpersoon van de Vereende. Dit betekent dat u via ons een autoverzekering bij de Vereende kunt afsluiten. U kunt online alvast een indicatie van de premie berekenen. Houd er rekening mee dat een verzekering bij De Vereende pas kan ingaan nadat u de eerste premie heeft voldaan EN nadat u het aanvraagformulier dat u per e-mail van ons heeft ontvangen, ondertekend heeft teruggestuurd. Het kan dus enkele dagen duren voordat u dekking heeft.

Heeft u vragen over het afsluiten van een nieuwe autoverzekering, nadat deze is opgezegd door de verzekeraar? Neem dan zeker even contact met ons op zodat we samen de beste oplossing voor u kunnen vinden. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via het telefoonnummer 088-688 37 00. Ook kunt u ons een bericht sturen via Whatsapp, Messenger of via de chat.

Sluit direct een autoverzekering af!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op