Opzegbrief autoverzekering

Een autoverzekering is een overeenkomst tussen u en een verzekeraar. Zowel u als de verzekeraar tekent een contract met alle rechten en plichten waar u zich beiden aan moet houden. Het kan uiteraard voorkomen dat u de autoverzekering op een gegeven moment wilt opzeggen. Dit kan onder andere middels een opzegbrief.

Voorbeeld opzegbrief

Het is mogelijk om via onze site gratis een voorbeeld opzegbrief autoverzekering te maken welke u kunt gebruiken om uw autoverzekering op te zeggen. Deze brief is ook te gebruiken voor al uw andere verzekeringen.

Alpina heeft een gratis opzegservice waarmee de opzegbrief voor uw autoverzekering te maken is.

Alpina autoverzekering opzeggen

Welke voorwaarden gehanteerd worden voor het opzeggen van een autoverzekering, verschilt van verzekeraar tot verzekeraar. Daarom is het belangrijk dat u, voordat u een autoverzekering afsluit, goed de polisvoorwaarden doorleest. In de polisvoorwaarden staan alle voorwaarden die gelden voor uw verzekering. Dit betekent dus dat ook de voorwaarden voor beëindiging hier worden beschreven. Heeft u de polisvoorwaarden van tevoren niet (volledig) bekeken? Dan kunt u het document uiteraard ook raadplegen als u zoekt naar de voorwaarden voor stopzetten. Contact opnemen met uw verzekeraar is uiteraard ook een goede mogelijkheid.

Heeft u een auto verzekering afgesloten via Alpina en wilt u deze opzeggen? Dan kunt u ook gebruik maken van onze gratis online opzegservice. Heeft u nog vragen over het opzeggen van uw autoverzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 688 3700. U kunt ons ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

winterbanden

Ken jij de laatste regels rondom winterbanden en sneeuwkettingen?

Koude winters worden in Nederland steeds zeldzamer. Sneeuw en ijzel lijken minder vaak voor...

Lees meer
autoverzekering controleren

Past je huidige verzekering nog bij je auto?

Persoonlijke situaties veranderen. Daarom kan het zijn dat de dekking van je autoverzekering niet...

Lees meer
rdw kentekeninzage

RDW maakt kentekeninzage makkelijker

De RDW heeft het makkelijker gemaakt om de voertuiggeschiedenis tot 9 jaar terug op...

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 30-10-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op