800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
man achter laptop thuis

Hoe schadeformulier digitaal invullen?

Tegenwoordig is het ook mogelijk om autoschade digitaal te melden.

Schadeformulier digitaal invullen

Je kunt een Europees schadeformulier op verschillende manieren invullen. Je kunt het formulier dat je van jouw verzekeraar of tussenpersoon krijgt gebruiken, of je kunt het formulier zelf downloaden en printen.

Ook kun je de schade melden via een mobiele app. Tegenwoordig is het echter ook mogelijk om autoschade digitaal te melden. Het digitale schadeformulier vind je op mobielschademelden.nl. In dit artikel leggen we uit hoe het digitaal invullen van een schadeformulier werkt.

Wat is het Europees schadeformulier eigenlijk?

Bij het afsluiten van een autoverzekering krijg je van jouw verzekeraar een Europees schadeformulier. Dit bestaat uit een toelichting, een origineel schadeformulier en een doordruk van dit formulier. Loop je autoschade op? Dan vul je samen met de andere partij de voorkant van het schadeformulier in. Hierop geef je onder andere een situatieschets van wat er gebeurd is en welke schade er is geleden. De achterzijde van het formulier kun je eventueel ook thuis invullen. Je kunt er echter ook voor kiezen om het schadeformulier digitaal in te vullen. In dit geval doorloop je online alle vragen. Bovendien kun je dan ook foto’s van de schade toevoegen.

Schadeformulier digitaal downloaden

Je kunt een papieren schadeformulier ook digitaal downloaden en zelf printen. Hou er wel rekening mee dat het schadeformulier in dat geval twee keer ingevuld moet worden: een exemplaar voor jou en een voor de tegenpartij. Een geprint schadeformulier heeft ook geen doordruk. Je moet namelijk beiden een ingevuld schadeformulier naar jouw eigen verzekeringsmaatschappij opsturen. Je kunt het schadeformulier printen en vervolgens in het dashboardkastje van jouw auto bewaren. Daardoor heb je hem altijd bij de hand.

Autoschade melden met de mobiele app

Je kunt ook de mobiele app van Mobielschademelden.nl downloaden op jouw smartphone. Via de app kun je het Europees schadeformulier digitaal invullen. Je kunt de app samen met de tegenpartij op één mobiele telefoon invullen. De andere partij bevestigt de melding vervolgens met behulp van een sms-code. Als je de schade meldt via de app, hoef je uiteraard geen papieren schadeformulier meer op te sturen naar de verzekeraar. Vrijwel alle verzekeraars doen tegenwoordig mee met de app. Het is ook de bedoeling dat het digitaal melden van schade in de toekomst de norm wordt.

Schadeformulier digitaal invullen

Het schadeformulier digitaal invullen doe je op mobielschademelden.nl via ‘Schade melden’. Vervolgens kun je gewoon alle stappen doorlopen en de vragen invullen. Deze zijn opgedeeld in verschillende onderwerpen:

icon zorgverzekering

Foto’s en getuigen

icon zorgverzekering

Gegevens van de melder

icon zorgverzekering

Situatie melder

icon zorgverzekering

Gegevens andere partij

icon zorgverzekering

Situatie andere partij

icon zorgverzekering

Locatie en tijd

Bereken direct de premie van jouw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op