800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie

Hoe schadeformulier digitaal invullen?

Je kunt een Europees schadeformulier op verschillende manieren invullen. Je kunt het formulier dat je van jouw verzekeraar of tussenpersoon krijgt gebruiken, of je kunt het formulier zelf downloaden en printen. Ook kun je de schade melden via een mobiele app. Tegenwoordig is het echter ook mogelijk om autoschade digitaal te melden. Het digitale schadeformulier vind je op mobielschademelden.nl. In dit artikel leggen we uit hoe het digitaal invullen van een schadeformulier werkt.

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Schadeformulier digitaal invullen

Het schadeformulier digitaal invullen doe je op mobielschademelden.nl via ‘Schade melden’. Vervolgens kun je gewoon alle stappen doorlopen en de vragen invullen. Deze zijn opgedeeld in verschillende onderwerpen:

  • Foto’s en getuigen
  • Gegevens van de melder
  • Situatie melder
  • Gegevens andere partij
  • Situatie andere partij
  • Locatie en tijd

Schadeformulier digitaal downloaden

Je kunt een papieren schadeformulier ook digitaal downloaden en zelf printen. Hou er wel rekening mee dat het schadeformulier in dat geval twee keer ingevuld moet worden: een exemplaar voor jou en een voor de tegenpartij. Een geprint schadeformulier heeft natuurlijk geen doordruk. Je moet namelijk beiden een ingevuld schadeformulier naar jouw eigen verzekeringsmaatschappij opsturen. Je kunt het schadeformulier printen en vervolgens in het dashboardkastje van jouw auto bewaren. Zo heb je hem altijd bij de hand.

Autoschade melden met de mobiele app

Je kunt ook de mobiele app van Mobielschademelden.nl downloaden op jouw smartphone. Via de app kun je het Europees schadeformulier digitaal invullen. Je kunt de app samen met de tegenpartij op één mobiele telefoon invullen. De andere partij bevestigt de melding vervolgens met behulp van een sms-code. Als je de schade meldt via de app, hoef je uiteraard geen papieren schadeformulier meer op te sturen naar de verzekeraar. Vrijwel alle verzekeraars doen tegenwoordig mee met de app. Het is ook de bedoeling dat het digitaal melden van schade in de toekomst de norm wordt.

Bereken direct de premie van jouw autoverzekering!

  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op