Verzekering tegen wanbetalers

Het nut van een incassoverzekering.

Een klant die zijn factuur niet betaalt: veel ZZP’ers liggen er wakker van. Waarom betaalt hij niet? En hoe lost u dit netjes op? U heeft tenslotte het geld zelf ook hard nodig om uw rekeningen te kunnen betalen! Gelukkig is er de rechtsbijstandverzekering die ook een incassodekking heeft. Dat geeft een hoop rust. In dit artikel leest u over de voordelen van deze verzekering in het ZZP- of MKB-pakket.

Wat is er verzekerd?

  • U bent verzekerd van juridische hulp bij onenigheid over de factuur of betaling.
  • U krijgt een haalbaarheidsadvies en kosteninschatting als een gang naar de rechter noodzakelijk is.
  • U wordt kosteloos begeleid bij de gang naar de rechter als dit onvermijdelijk is.
  • U heeft 24 uur per dag inzage in uw dossier.

Druk op klant verhogen

“Toen ik het incassobureau inschakelde was de factuur meteen betaald”, horen we onze klanten vaak verzuchten. Dat komt omdat die derde onafhankelijke partij de druk op de klant verhoogt. Zij nemen het hele proces van aanmaningen en betalingsregelingen treffen van u over. Vaak is dat al voldoende om de rekening betaald te krijgen.

Behoud goede klantrelatie

Een betalingsachterstand kan de relatie met uw klant behoorlijk verpesten. Niemand die daar iets mee opschiet. U wilt in de toekomst ook nog zaken blijven doen met deze klant. Ook wilt u graag dat de klant uw bedrijf aanbeveelt in zijn netwerk. Dat gebeurt alleen als de sfeer goed blijft. De verzekering neemt de incasso’s van u over zodat u uw werk kunt blijven doen.

Dure rechtszaak

Gelukkig leidt een betalingsachterstand zelden tot een rechtszaak. Als dat wel gebeurt, dan lopen de kosten snel op. Wordt het een schikking? Ook dan kunt u wel wat advies gebruiken en ook dat is niet gratis. Voor al deze kosten kunt u een beroep doen op uw rechtsbijstandsverzekering. Deze verzekering is niet verplicht, maar voor ZZP’ers en MKB’ers wel een hele goede keuze. Bereken het zelf met de verzekeringscheck van Alpina.

Bereken direct de premie voor een verzekering tegen wanbetalers!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 05-12-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op