800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home De Vereende wanbetaler geen verzekering kunnen afsluiten

Ik kan geen verzekering afsluiten vanwege wanbetaling: wat moet ik doen?

Wanneer u geregistreerd staat als wanbetaler, kan het erg lastig zijn om een verzekering af te sluiten. Veel reguliere verzekeraars zullen uw aanvraag afwijzen, omdat zij vinden dat u als geregistreerde wanbetaler een te groot risico vormt. Gelukkig is er altijd nog de verzekeringsmaatschappij De Vereende waar u bij terecht kunt. We leggen u hier uit op welke wijze u alsnog een verzekering af kunt sluiten bij De Vereende, ondanks uw registratie als wanbetaler.

wanbetaler geen verzekering kunnen afsluiten

De Vereende- Verzekeraar voor bijzondere gevallen en onverzekerbare risico’s

De verzekeringsmaatschappij De Vereende is opgericht met het doel om bijzondere gevallen en onverzekerbare risico’s toch te kunnen verzekeren. Enkele voorbeelden hiervan zijn mensen die geregistreerd staan vanwege een maluspositie, wanbetaling of fraude. Ook kunt u bij De Vereende terecht voor de verzekering van een bijzonder voertuig of een risicovol evenement. De Vereende hanteert een ruimer acceptatiebeleid dan de meeste reguliere verzekeringsmaatschappijen, waardoor zij uw aanvraag sneller zullen accepteren. De Vereende heeft overigens geen acceptatieplicht, de verzekeraar mag uw aanvraag dus ook alsnog weigeren.

Bereken online de premie voor uw verzekering

Hoe snel kan ik als wanbetaler weer een verzekering afsluiten bij een reguliere verzekeraar?

Wanneer uw verzekeraar uw eerdere verzekering beëindigd heeft vanwege wanbetaling, dan wordt dit geregistreerd bij Stichting CIS. Deze registratie bij CIS is zichtbaar voor alle verzekeraars en gevolmachtigden die bij de stichting aangesloten zijn. Voordat een verzekeringsmaatschappij een verzekeringsaanvraag accepteert, controleert de verzekeraar altijd de CIS-databank. Zolang u hier geregistreerd staat, is de kans dan ook groot dat ene reguliere verzekeringsmaatschappij uw verzekeringsaanvraag niet zal accepteren. CIS-registraties vanwege wanbetaling blijven meestal drie tot vijf jaar staan. De precieze duur is afhankelijk van de ernst en precieze aard van de situatie. Wanneer deze periode verstreken is, wordt de CIS-registratie automatisch uit het systeem verwijderd en kunt u weer een verzekering afsluiten bij reguliere verzekeringsmaatschappijen.

Staat u geregistreerd als wanbetaler? Sluit dan een verzekering af via Alpina

Ervaart u als wanbetaler problemen bij het afsluiten van uw verzekering? Via Alpina kunt u alsnog een verzekering afsluiten. U kunt bij ons, als enige partij in Nederland, een indicatie van uw premie bij de verzekeraar De Vereende laten berekenen. Let op: het gaat wel om een indicatie en is dus geen definitieve berekening van de te betalen premie bij De Vereende. De Vereende beoordeelt iedere aanvraag individueel en levert dus echt maatwerk. Wanneer u uw verzekeringsaanvraag heeft ingediend, zal de verzekeraar u een definitieve berekening toesturen.

Heeft u vragen? Dan kunt u altijd bij ons terecht. Ons team van specialisten op het gebied van verzekeringen staat van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur voor u klaar. Het team heeft zeer veel kennis van zaken en kan u dan ook altijd van een passend advies voorzien. U kunt telefonisch contract met ons opnemen middels het telefoonnummer 088 – 688 37 00. Ook kunt u ons een bericht toesturen via WhatsApp, e-mail of Messenger. Wij proberen u altijd zo snel mogelijk van een antwoord te voorzien!

Bereken online de premie voor uw verzekering

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op