800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
verkeerstraining-maaltijdbezorgers
Home Blog Verkeerstraining maaltijdbezorgers

Verkeerstraining voor maaldtijdbezorgers

12 jun 2019
2 min leestijd

Om het aantal ongelukken met maaltijdbezorgers te voorkomen, wordt er een uitgebreide verkeerstraining aangeboden aan de bezorgers.

Begin 2019 bleek uit cijfers van De Vereende dat bestuurders van bezorgbrommers bijna zes keer vaker schade rijden dan bestuurders van privébrommers. Daarnaast ligt het schadebedrag ook nog eens 75 procent hoger.

Vijf Gouden Gedragsregels voor Maaltijdbezorgers

Naar aanleiding van deze cijfers lanceerden Veilig Verkeer Nederland en De Vereende de Vijf Gouden Gedragsregels voor Maaltijdbezorgers’, om schades aangericht door maaltijdbezorgers te voorkomen. Ze zijn makkelijk te onthouden en worden o.a. door stickers op de scooters onder de aandacht gebracht.

De vijf gouden gedragsregels voor koeriers:

  1. Ik rij rustig en houd me aan de verkeersregels
  2. Ik houd me aan de maximumsnelheid
  3. Ik stop voor een rood licht en een zebrapad
  4. Ik kijk niet op mijn telefoon en bel niet tijdens het rijden
  5. Ik draag een helm en doe hem vast

De afspraken die gemaakt worden door de Nederlandse Vereniging Van Maaltijdbezorgers (NLVVM), Veilig Verkeer Nederland en de Vereende over manieren om de verkeersveiligheid te verbeteren, worden gebundeld in een Verklaring voor Verkeersveiligheid. Het doel van deze verklaring is dat de aangesloten ondernemingen maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van de verkeersveiligheid van medewerkers en de overige weggebruikers.

Om de verkeersveiligheid verder te verbeteren wordt er in de Verklaring voor Verkeersveiligheid o.a. gestreefd naar een goede training voor iedere maaltijdbezorger die met een bromfiets of scooter bezorgt.

Alle maaltijdbezorgers worden opgeroepen om zich aan de Verklaring voor Verkeersveiligheid te houden.

Bezorgbrommer verzekeren via de Vereende

Veel bezorgbrommers worden verzekerd via de Vereende. De Vereende is een maatschappij die bijzondere risico’s wel wil verzekeren daar waar reguliere maatschappijen afhaken. De Vereende zal de brommerverzekering altijd accepteren, maar de premie ligt hoger dan bij een reguliere brommerverzekering.

Via Alpina is het mogelijk om online een verzekering bij de Vereende aan te vragen. Wij adviseren u onze vergelijkingsmodule te gebruiken.
Houdt er rekening mee dat een verzekering bij de Vereende pas kan ingaan nadat u de eerste premie heeft voldaan EN nadat u het aanvraagformulier dat u per e-mail van ons heeft ontvangen, ondertekend heeft teruggestuurd. Het kan dus enkele dagen duren voordat u dekking heeft.

Heeft u een vraag? Kijk dan eerst bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u per product de meest gestelde vragen.
Komt u er niet uit? Wij helpen u graag! U kunt op werkdagen van 8:00 tot 18:00 uur contact met ons opnemen via 088 – 6883700.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op