Bij hoeveel PK heb je een vaarbewijs nodig?

Als u wilt weten of u een vaarbewijs nodig heeft, hoeft u niet te kijken naar het aantal PK van uw boot. Dit speelt namelijk geen rol. Er wordt wel gekeken naar de maximale snelheid van de boot. Als een motorboot sneller kan varen dan 20 km/u is het een snelle motorboot en heeft u een vaarbewijs nodig. Een rubberbootje met meer dan 5 PK, kan meestal harder dan 20 km per uur. Daarom zal u daarvoor alsnog een vaarbewijs nodig hebben. Wij leggen het u uit.

Bootverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoe weet ik hoeveel PK mijn boot heeft?

De snelheid van de boot heeft met verschillende factoren te maken. Bijvoorbeeld met de bouw van de boot, de vorm van het onderwaterschip en het onderhoud. Er wordt gekeken hoe hard de boot kan als deze vol gas gaat. Is dit meer dan 20 km/u? Dan heeft u vaarbewijs nodig. Als u eenmaal uw vaarbewijs heeft gehaald mag u met elke boot varen. Weet u niet zeker hoeveel PK uw boot heeft? Dit kunt u terugvinden op het registratiebewijs van uw boot, of op de motor. Anders kunt u de informatie ook opvragen bij de fabrikant van de boot.

Bootverzekering afsluiten? Bereken direct de premie!

Direct een bootverzekering afsluiten? Voor het vinden van de beste bootverzekering is het belangrijk dat u verzekeringen met elkaar vergelijkt. Zo vindt u de bootverzekering die het beste bij uw persoonlijke situatie past. Bij het vergelijken van bootverzekeringen moet u letten op twee zaken: de dekking die u wilt en het vaargebied waar u gaat varen met uw boot. Wilt u alleen een basisdekking of kiest u voor de uitgebreidste verzekering? Bent u van plan alleen in Nederland te gaan varen, of wilt u ook graag met uw boot naar het buitenland? Dit heeft allemaal invloed op de hoogte van uw premie.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3143 reviews

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 03-02-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op