Van brommer naar auto: hoe zit dat met schadevrije jaren?

Er zijn veel mensen die op hun 16e beginnen met brommer rijden. Zolang u geen schade rijdt met uw brommer bouwt u schadevrije jaren op. Deze schadevrije jaren zijn weer van invloed op de premie. Hoe meer schadevrije jaren u opbouwt, hoe meer premiekorting u krijgt. Op een gegeven moment wilt u de brommer misschien inwisselen voor een auto. Dan is het natuurlijk prettig als u uw opgebouwde schadevrije jaren mee kunt nemen. Vooral jongeren betalen vaak een hogere premie voor hun autoverzekering, een korting op de premie komt dan goed van pas. Helaas doen de meeste autoverzekeraars niets met de schadevrije jaren die met een brommerverzekering zijn opgebouwd. Op Alpina.nl leggen we u uit waarom dat is.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Waarom tellen de schadevrije jaren met mijn brommer niet mee?

Verzekeraars vinden helaas dat de schadevrije jaren die u heeft opgebouwd met uw brommer weinig waarde hebben voor een autoverzekering. Een argument is dat de rijervaring die u opdoet met de brommer, niet relevant is voor het rijden in een auto. Ervaring met brommer rijden vermindert de kans op een ongeval met de auto niet. Daarom tellen ze de schadevrije jaren die u met uw brommer opbouwt niet mee bij het bereken van de autopremie.

 

Wat kan ik doen met de schadevrije jaren die ik met de brommer heb opgebouwd?

Als u van een brommer naar een auto gaat, betekent dat niet dat u nooit meer brommer gaat rijden. Als u opnieuw een brommer of scooter op uw naam wilt verzekeren, komen deze schadevrije jaren misschien toch nog van pas. Wanneer u er flink wat heeft opgebouwd, krijgt u waarschijnlijk een hoge korting op de premie. Let wel op, want schadevrije jaren blijven echter niet onbeperkt geldig. Na een bepaald aantal jaar komen ze te vervallen. Controleer dit daarom altijd even voordat u opnieuw een brommerverzekering afsluit.

Ik ben beginnend bestuurder. Kan ik toch goedkoop een verzekering afsluiten?

Jongere bestuurders betalen voor hun verzekering vaak een veel hogere premie. Dit komt doordat verzekeraars jongeren als een groter risico zien. Uit onderzoek is gebleken dat jonge bestuurders naar verhouding veel eerder schade veroorzaken. Daarom betaalt u tot 24 jaar vaak een hogere premie voor een autoverzekering. Dat hoeft niet te beteken dat u elke maand een torenhoge premie hoeft te betalen voor uw verzekering. Gelukkig zijn er altijd verzekeraars die er andere regels en voorwaarden op na houden. Door goed te vergelijken op Alpina.nl kunt u alsnog een goedkope auto- of brommerverzekering afsluiten.

Bereken direct de premie voor een brommerverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 20-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op