800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home Brommerverzekering Schadevrije jaren meenemen

Van brommer naar auto: hoe zit dat met schadevrije jaren?

Er zijn veel mensen die op hun 16e beginnen met brommer rijden. Zolang je geen schade rijdt met je brommer bouw je schadevrije jaren op. Deze schadevrije jaren zijn weer van invloed op de premie. Hoe meer schadevrije jaren je opbouwt, hoe meer premiekorting je krijgt. Op een gegeven moment wil je de brommer misschien inwisselen voor een auto. Dan is het natuurlijk prettig als je jouw opgebouwde schadevrije jaren mee kunt nemen. Vooral jongeren betalen vaak een hogere premie voor hun autoverzekering, een korting op de premie komt dan goed van pas. Helaas doen de meeste autoverzekeraars niets met de schadevrije jaren die met een brommerverzekering zijn opgebouwd. Op Alpina.nl leggen we je uit waarom dat is.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

schadevrije jaren brommer auto

Wat zijn schadevrije jaren precies?

Als je geen schade rijdt met je motorvoertuig, wordt dit beloond door verzekeraars met korting op de verzekeringspremie. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe hoger de premiekorting. Elk jaar dat je geen schade claimt, bouw je één schadevrij jaar op. De korting kan oplopen tot 75% en bij sommige verzekeraars zelfs tot 80%. Zo bespaar je veel geld op de verzekering. Daarom kiezen mensen er soms ook voor om een kleine schade niet te claimen bij de verzekeraar, maar deze zelf te betalen. Hierdoor behouden ze hun schadevrije jaren en vallen ze niet terug op de bonus malus ladder.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Waarom tellen de schadevrije jaren met mijn brommer niet mee?

Verzekeraars vinden helaas dat de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd met je brommer weinig waarde hebben voor een autoverzekering. Een argument is dat de rijervaring die je opdoet met de brommer, niet relevant is voor het rijden in een auto. Ervaring met brommer rijden vermindert de kans op een ongeval met de auto niet. Daarom tellen ze de schadevrije jaren die je met jouw brommer opbouwt niet mee bij het bereken van de autopremie.

 

Wat kan ik doen met de schadevrije jaren die ik met de brommer heb opgebouwd?

Als je van een brommer naar een auto gaat, betekent dat niet dat je nooit meer brommer gaat rijden. Als je opnieuw een brommer of scooter op je naam wilt verzekeren, komen deze schadevrije jaren misschien toch nog van pas. Wanneer je er flink wat hebt opgebouwd, krijg je waarschijnlijk een hoge korting op de premie. Let wel op, want schadevrije jaren blijven echter niet onbeperkt geldig. Na een bepaald aantal jaar komen ze te vervallen. Controleer dit daarom altijd even voordat je opnieuw een brommerverzekering afsluit.

Ik ben beginnend bestuurder. Kan ik toch goedkoop een verzekering afsluiten?

Jongere bestuurders betalen voor hun verzekering vaak een veel hogere premie. Dit komt doordat verzekeraars jongeren als een groter risico zien. Uit onderzoek is gebleken dat jonge bestuurders naar verhouding veel eerder schade veroorzaken. Daarom betaal je tot 24 jaar vaak een hogere premie voor een autoverzekering. Dat hoeft niet te beteken dat je elke maand een torenhoge premie hoeft te betalen voor je verzekering. Gelukkig zijn er altijd verzekeraars die er andere regels en voorwaarden op na houden. Door goed te vergelijken op Alpina.nl kun je alsnog een goedkope auto- of brommerverzekering afsluiten.

Bereken direct de premie voor een brommerverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op