Wat dekt een WA beperkt casco bromfietsverzekering?

Net als bij een autoverzekering kunt u voor uw bromfietsverzekering kiezen uit WA, WA beperkt casco en Allrisk. WA beperkt casco staat bij een bromfietsverzekering ook wel bekend als WA + Diefstal en Brand. Zoals de naam al zegt, bent u met deze dekking verzekerd voor aansprakelijkheidsschades en schade door diefstal en brand. Maar wanneer kunt u het beste kiezen voor WA beperkt casco en wanneer voor alleen WA of Allrisk? Wij leggen het u op deze pagina graag uit.

Bromfietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wanneer een WA beperkt casco bromfietsverzekering afsluiten?

Een WA beperkt casco bromfietsverzekering wordt vaak afgesloten voor bromfietsen van 4 tot 8 jaar oud. Bij het kiezen van de juiste dekking kunt u echter kijken naar de dagwaarde van uw bromfiets. Als uw oudere bromfiets nog een redelijke dagwaarde heeft, kan het verstandig om het voertuig alsnog WA beperkt casco te verzekeren.

Dekkingen

We noemden ze al eerder, maar u kunt ook kiezen voor een WA-bromfietsverzekering of een Allrisk bromfietsverzekering. Hieronder leest u meer over deze dekkingen:

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)

In Nederland is een WA-verzekering wettelijk verplicht voor ieder motorvoertuig, dus ook voor een bromfiets. Met een WA bromfietsverzekering bent u verzekerd voor schade die u een ander toebrengt met uw bromfiets. Als u met uw bromfiets tegen een geparkeerde auto rijdt, vergoedt de verzekeraar de schade van de tegenpartij. Schade aan uw eigen bromfiets wordt met deze dekking niet vergoed. Hiervoor kunt u een uitgebreidere dekking afsluiten.

WA + Diefstal, Brand en Aanrijding (Allrisk)

De meeste uitgebreide bromfietsverzekering is de WA + Diefstal, Brand en Aanrijding. Met deze dekking bent u niet alleen verzekerd voor alle eerdergenoemde schades, maar ook voor schade aan uw eigen bromfiets door eigen schuld. Voor een Allrisk bromfietsverzekering betaalt u de hoogste premie. Daarom wordt deze verzekering doorgaans alleen afgesloten voor bromfietsen die nieuw zijn en nog een aanzienlijke waarde hebben.

Sluit direct een WA beperkt casco bromfietsverzekering af via Alpina

Op Alpina.nl kunt u een WA beperkt casco bromfietsverzekering vergelijken met andere dekkingen. Ook kunt u eenvoudig verschillende aanbieders vergelijken. Dit doet u door enkele gegevens over uw brommer in te vullen in onze online vergelijker. Vervolgens krijgt u een overzicht van alle bromfietsverzekeringen die daarbij aansluiten. Als u de juiste bromfietsverzekering heeft gevonden kunt u deze direct online afsluiten. Heeft u vragen? Neem dan vooral contact op met onze verzekeringsspecialisten!

Bereken direct de premie van uw bromfietsverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 07-07-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op