800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Home Bromfietsverzekering WA + Diefstal, Brand en Aanrijding

Waarom kiezen voor een WA + Diefstal, Brand en Aanrijding (Allrisk) bromfietsverzekering?

Zojuist hebt u een mooie bromfiets gekocht. Nadat u langs bent geweest bij het postkantoor voor overschrijving is het officieel: de bromfiets staat op uw naam geregistreerd. Hier komen verantwoordelijkheden bij kijken. Zo dient u zo snel mogelijk een bromfietsverzekering af te sluiten. Maar welke dekking kiest u nu eigenlijk? Wat is er verplicht bij de bromfietsverzekering? Waarom zou u kiezen voor een WA + Diefstal, Brand en Aanrijding (Allrisk) verzekering? Wij leggen het u uit in dit artikel.

De dekking van je bromfietsverzekering

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen bromfiets

WA Diefstal en Brand

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen bromfiets

WA Diefstal,Brand en aanrijding

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen bromfiets
bromfietsverzekering wa volledig casco

Het ‘WA’ gedeelte uit de WA + Diefstal, Brand en Aanrijding bromfietsverzekering

U bent altijd wettelijk verplicht minstens een WA bromfietsverzekering af te sluiten, wanneer u een bromfiets hebt gekocht (en deze zich op de openbare weg bevindt). Is het kenteken niet geschorst? Dan zal de RDW u sommeren of zelfs beboeten met als doel een verzekering af te sluiten indien u dit niet tijdig hebt gedaan. De WA + Diefstal, Brand en Aanrijding bromfietsverzekering begint dan ook met het WA gedeelte: Wettelijke Aansprakelijkheid. Maakt u schade bij een ander? Dan bent u gedekt door deze verplichte verzekering.

Bromfietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat verzekert u nog meer met een allrisk ofwel WA + Diefstal, Brand en Aanrijding bromfietsverzekering?

Nu zijn er situaties waarin u kunt overwegen een bredere dekking te kiezen. Bent u bang voor diefstal van uw bromfiets, bijvoorbeeld bij gebrek aan een schuur? Dan is de WA + Diefstal en Brand voldoende. Wilt u in alle opzichten gedekt zijn? Dus ook voor schade aan uw eigen bromfiets? Dan is de WA + Diefstal, Brand en aanrijding bromfietsverzekering (de allrisk bromfietsverzekering) een goede keuze. U bent nu gedekt bij schade aan anderen, schade aan uw eigen bromfiets en eveneens ontvangt u een bedrag bij diefstal van uw bromfiets. In het kader van diefstal heeft u overigens wel een zorgplicht: het is van belang dat u zelf zorgt dat u de diefstal zoveel als mogelijk hebt verhinderd. Zorg onder andere voor een categorie 3 ART-goedgekeurd slot.

 

 

Wat is er van invloed op uw premie bij deze bromfietsverzekering?

Verzekeraars verzekeren risico’s. Hoe groter de risico’s zijn op het intreden van bepaalde schades, hoe groter de kans dat een verzekeraar zal moeten uitkeren. Logischerwijs betaalt u dan ook een hogere premie bij het afsluiten van de WA + Diefstal, Brand en Aanrijding bromfietsverzekering. Daarnaast zijn uw leeftijd, eventuele schadevrije jaren en de duur van uw rijbewijs (AM) bezit van invloed op uw premie. En hoewel de hoogte in premie verschilt van verzekeraar tot verzekeraar: kies altijd voor een verzekering waarbij de polisvoorwaarden voor u gunstig zijn!

Sluit uw WA + Diefstal, Brand en aanrijding (allrisk) bromfietsverzekering goedkoop af via Alpina: meteen voorlopige dekking

Wilt u een WA + Diefstal, Brand en aanrijding (allrisk) bromfietsverzekering goedkoop afsluiten? Dan bent u bij Alpina aan het juiste adres. Bereken eenvoudig uw premie voor de bromfietsverzekering zodat u weet wat uw bruto premie zal bedragen. Heeft u nog vragen over het afsluiten van de bromfietsverzekering met de hoogste dekking? Dan kunt u altijd contact met onze medewerkers opnemen. Bij Alpina zijn we specialist bromfietsverzekeringen. Wij kunnen u dus goed helpen met vragen over de WA + Diefstal, Brand en aanrijding bromfietsverzekering.

Bereken online de premie voor uw bromfietsverzekering!

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op