Hoe handel ik als mijn bromfiets of scooter kapot is?

Bromfiets of scooter kapot? Ook als uw bromfiets of scooter kapot is moet deze verzekerd zijn. Het officieel beëindigen van een bromfietsverzekering is op dat moment dus niet mogelijk. Voor een kapot voertuig wilt u echter geen premie meer betalen. Wat kunt u dan wel doen?

Een bromfietsverzekering is verplicht

Een bromfietsbezitter is in Nederland verplicht om een bromfietsverzekering af te sluiten. Nadat het kenteken op uw naam is geregistreerd bij het RDW dient de bromfiets minimaal WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekerd te zijn. Hiermee bent u gedekt voor schade die u met uw bromfiets toebrengt aan anderen.

Stopzetten bromfietsverzekering niet mogelijk

U kunt uw bromfietsverzekering niet zomaar beëindigen indien uw bromfiets kapot is. Gezien het feit dat het kenteken van de bromfiets nog steeds op uw naam staat geregistreerd bent u verplicht minimaal een WA-verzekering voor de bromfiets te hebben. Zo kan het dus zijn dat u nog steeds premie betaalt voor een bromfiets of scooter die u helemaal niet meer gebruikt.

Bromfiets naar de sloop

Is uw bromfiets niet meer te maken? Dan kan uw bromfiets naar de sloop worden gebracht waarbij u een vrijwaringsbewijs ontvangt. Dit bewijs geeft aan dat het kenteken van uw naam is afgehaald.  Nu kunt u de bromfietsverzekering dus stopzetten. Heeft u de bromfietsverzekering laten schorsen bij uw bromfietsverzekeraar? Dan kunt u dit vrijwaringsbewijs opsturen om aan te geven dat de bromfiets niet meer op uw naam staat en dat de verzekering stopgezet mag worden. Wanneer er geen nieuwe bromfiets voor in de plaats komt zal de eventueel teveel betaalde premie met u worden verrekend.

Bereken direct de premie van uw bromfietsverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 18-05-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op