Waarom moet ik een brommer laten keuren?

Een brommer moet altijd voldoen aan de regels voor rijden op de openbare weg. Hiervoor wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de technische staat van het voertuig. Om vast te stellen of een brommer aan deze regels voldoet, moet deze gekeurd worden. Als de brommer niet gekeurd is, mag u ook niet op de openbare weg rijden. Ook moet u altijd een brommerverzekering afsluiten. Wij vertellen u alles wat u moet weten over het keuren van een brommer.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Waar moet ik mijn brommer laten keuren?

U kunt uw brommer bij een keuringsstation van de RDW laten keuren. Hiervoor moet u van tevoren online een keuringsafspraak maken. Als het om een schadekeuring gaat, mag u op de dag van de keuringsafspraak met uw brommer over de openbare weg rijden. Het gaat dan alleen om de route van uw huis naar het keuringsstation. Als u uw brommer laat keuren omdat hij nog geen kenteken heeft,  kunt u een eendagskenteken aanvragen. Hiermee mag u op de dag van de keuring met uw brommer naar het keuringsstation rijden.

Waar kijkt men naar bij de keuring?

Tijdens de keuring kijkt de RDW of uw brommer voldoet aan de regels voor het rijden op de openbare weg. Dit zijn eisen die men stelt op onder andere het gebied van verkeersveiligheid en milieuaspecten. Ook wordt de technische staat van de brommer gecontroleerd. Op deze manier zorgt de RDW ervoor dat alle motorvoertuigen op de weg voldoen aan de veiligheidsvoorwaarden.

 

Brommer keuren zonder papieren: kan dat?

Tijdens de keuring stelt men het bouwjaar of de datum waarop de brommer voor het eerst in gebruik is genomen vast. Als dit niet lukt aan de hand van de brommer moet u het bouwjaar kunnen aantonen met aanvullende documenten. Dit kan bijvoorbeeld een rekening van de brommer of een garantiebewijs zijn. In principe kunt u uw brommer ook laten keuren zonder papieren, zolang de brommer maar aan alle wettelijke eisen voldoet. Met papieren gaat het keuren echter wel sneller.

Wat kost het keuren van een brommer?

De RDW rekent de volgende kosten voor de keuring:

OmschrijvingKosten
Schadekeuring voertuig licht€43,00
Herafgifte/activering KB voertuig licht€64,00

Bereken direct de premie voor een brommerverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 12-04-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op