Is een opgevoerde brommer verzekerd?

Een handige sleutelaar kan een brommer eenvoudig opvoeren. Maar wist u dat een opgevoerde brommer niet verzekerd is op de brommerverzekering? Bestuurders van een brommer zijn vooral bang voor een bekeuring, maar de echte grote problemen ontstaan bij een ongeval met de brommer.

Het is niet voor niets dat voor brommers en scooters een maximale snelheid van 45 kilometer per uur of minder geldt. Dit is zo bedacht om de verkeersveiligheid te bevorderen. De constructie van deze voertuigen is ook niet bedoeld voor veel hogere snelheden. Het aanpassen van de maximale snelheid is dus ook gewoon gevaarlijk.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

De verzekeraar keert niet uit! Wat nu?

Bij een aanrijding met een auto blijft de schade waarschijnlijk beperkt tot blikschade en beschadigingen aan de brommer zelf. Een niet uitkerende brommerverzekering wordt pas een probleem bij letselschade veroorzaakt door de brommer. Door een aanrijding met een voetganger kan de schadelast in de honderdduizenden euro’s lopen. Stel u maar eens voor dat de gedupeerde nooit weer kan werken en het huis volledig moet aanpassen aan een handicap. Als de verzekeraar niet uitkeert, draait u dus zelf voor de schade op. Heeft u het geld niet? Dan blijft de claim u volgen. Zodra u wel geld heeft, betaalt u de schade alsnog.

 

Mogelijk keert de brommerverzekering toch gewoon uit

De WA brommerverzekering is verplicht. Deze verplichtstelling is ingesteld om gedupeerden de garantie te bieden dat ze een door een motorrijtuig veroorzaakte schade vergoed krijgen. De verzekeraar waar de brommerverzekering loopt is verplicht om schade door aansprakelijkheid te vergoeden. Maar bij een opgevoerde brommer heeft de verzekeraar wel de mogelijkheid om de uitbetaalde schade weer te verhalen op de veroorzaker met de opgevoerde brommer. De verzekeraar keert het slachtoffer bijvoorbeeld €50.000 uit en verhaalt dit bedrag daarna weer op de eigenaar van de opgevoerde brommer.

Loop geen onnodig risico en rijd niet rond op een opgevoerde brommer. Eén klein stuurfoutje kan u een schadeclaim opleveren waar u levenslang voor moet betalen.

Bereken de premie voor een brommerverzekering

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 10-09-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op