800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie

Iemand anders rijdt op mijn brommer. Is hij wel verzekerd?

De brommerverzekering vergoedt schades veroorzaakt met de verzekerde brommer. Afhankelijk van de gekozen dekking biedt de verzekeraar ook dekking tegen schade aan de brommer zelf, maar hoe zit het bij het uitlenen? Is dat wel toegestaan en ontstaan er mogelijk problemen door het uitlenen? Ben ik wel verzekerd op een andermans brommer?

De brommerverzekering is gekoppeld aan het voertuig en niet aan diegene die de verzekering heeft afgesloten. Je mag dus iemand anders op de brommer laten rijden, maar wel op voorwaarde dat de bestuurder bevoegd is om te rijden. Hij of zij moet dus wel een rijbewijs of een brommercertificaat hebben. De vraag is of het ook verstandig is.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Mogelijk biedt de verzekeraar geen dekking bij jongere bestuurders

Voor jongere bestuurders kan de verzekeraar een hoger eigen risico in rekening brengen, maar de gevolgen kunnen ook nog groter zijn. De verzekeraar kan schades veroorzaakt door bestuurders jonger dan 25 jaar uitsluiten. De gevolgen van schade door een jonge bestuurder zijn in dat geval niet te overzien. De verzekeraar keert niet uit of verhaalt de schade die ze hebben uitgekeerd aan de tegenpartij. Stel, door het ongeval is er blijvend lichamelijk letsel veroorzaakt aan een voetganger. De claims die hieruit voortvloeien zijn onbetaalbaar. Wees dus erg voorzichtig met het uitlenen aan een jonger iemand.

 

Wat als de lener de brommer beschadigt?

Door een ongeval kan je brommer zwaar beschadigd raken. Als je niet voor schade aan jouw eigen voertuig verzekerd bent, ontstaat er een probleem. Wie betaalt de schade aan jouw brommer? Heeft de lener het geld om je financieel te compenseren? Is de lener ook bereid om de schade terug te betalen? Het is dus nog maar de vraag of je de schade betaald krijgt door diegene waar je het voertuig aan hebt uitgeleend.

Een fiets kun je uitlenen, maar doe dat niet met een brommer. In de meeste gevallen biedt de brommerverzekering dekking, maar de risico’s zijn te groot.

Lees ook:

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3143 reviews

Vergelijk online de premie voor een brommerverzekering

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op