Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat moet ik doen als ik het kenteken van mijn brommer kwijt ben?

Zonder kenteken mag u niet met uw brommer op de openbare weg rijden. Als u de kentekenplaat van uw brommer kwijt bent of als deze is gestolen, moet u dus zo snel mogelijk een nieuwe kentekenplaat aanvragen. Tot die tijd mag u niet op uw brommer rijden. Gaat u toch met uw brommer de weg op? Dan riskeert u een fikse boete. Bovendien kunt u zonder kenteken ook geen brommerverzekering afsluiten, wat verplicht is. Op Alpina.nl leest u wat u moet doen als u het kenteken van uw brommer kwijt bent.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

brommer kenteken kwijt

Ik ben het kenteken én het kentekenbewijs van mijn brommer kwijt: wat nu?

Als u zowel de kentekenplaat als het kentekenbewijs kwijt bent, moet u eerst een nieuw kentekenbewijs aanvragen. Zonder kentekenbewijs kunt u namelijk geen nieuwe kentekenplaat aanvragen. Bij de RDW kunt u een nieuw kentekenbewijs aanvragen. Kunt u niet wachten op een nieuw kentekenbewijs? Dan kan u aangifte doen bij de politie. Als u een ondertekend proces-verbaal van de aangifte heeft, kunt u namelijk een tijdelijke (witte) kentekenplaat kopen. Zodra u een nieuw kentekenbewijs heeft, kunt u de definitieve kentekenplaat aanschaffen. Als uw kentekenplaat is gestolen, adviseren we om altijd aangifte te doen bij de politie.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoe moet ik een nieuwe kentekenplaat aanvragen?

U kunt op de volgende manier een nieuwe kentekenplaat aanvragen:

  1. Kies uit dit overzicht een door de RDW erkende kentekenplaatfabrikant. U kunt een erkende kentekenplaatfabrikant herkennen aan het RDW-erkenningsschild en een sticker met de tekst ‘afgifte kentekenplaten’.
  2. Neem de volgende documenten mee:
    – Het originele Voertuigbewijs (Deel IA) of de kentekencard. Als u het kentekenbewijs ook kwijt bent, moet u eerst een nieuw kentekenbewijs aanvragen
    – Een geldig legitimatiebewijs
  3. Betaal de kosten voor de nieuwe kentekenplaat. De kentekenplaatfabrikant mag zelf de prijs bepalen, dus de prijs kan per fabrikant verschillen
  4. Vervolgens krijgt u de nieuwe kentekenplaten met een duplicaatcode. De duplicaatcode is een cijfer op de kentekenplaat. Dit cijfer geeft aan hoe vaak er kentekenplaten voor de brommer zijn afgegeven.

 

 

Brommer kenteken gestolen? Doe aangifte

Als u vermoedt dat uw kentekenplaat gestolen is adviseren we om altijd aangifte te doen bij de politie. U hoeft hiervoor niet langs een politiebureau, u kunt online aangifte doen. Vergeet niet om een kopie van de aangifte te bewaren door deze op te slaan op uw computer of te printen.

Sluit direct online een brommerverzekering af!

Heeft u weer een kenteken voor uw brommer? Vergeet dan niet om een brommerverzekering af te sluiten als u deze nog niet heeft. U bent namelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten, maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een uitgebreidere dekking. Welke dekking u ook kiest, wij hebben de juiste brommerverzekering voor u. Via onze online vergelijkingstool kunt u gemakkelijk verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Heeft u nog vragen of wilt u even overleggen over de mogelijkheden? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereiken op 088 – 6883700. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor een brommerverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op