800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie
Bromfiets verzekeren zonder rijbewijs

Bromfiets verzekeren zonder rijbewijs

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Altijd Acceptatie
Altijd Acceptatie
Online Afsluiten
8.1
Beoordeling verzekeringen

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

Bereken je premie

Meer info

WA Diefstal en Brand

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

Bereken je premie

Meer info

WA Diefstal, Brand en aanrijding

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

Bereken je premie

Meer info

Stel, u kunt voor een schappelijke prijs een bromfiets kopen, maar het rijbewijs heeft u nog niet. Is dit een probleem? Kunt u een bromfiets verzekeren zonder rijbewijs? Ja dat kan zeker, maar niet bij alle verzekeraars. U hoeft niet zelf uit te zoeken waar u het beste terecht kunt voor de bromfietsverzekering. Dat hebben wij al voor u gedaan.

Een bromfietsverzekering komt u als eigenaar van een bromfiets niet onderuit. Het verzekeren tegen de wettelijke aansprakelijkheid is namelijk verplicht. Zonder rijbewijs kunt u moeite hebben met het verzekeren van de bromfiets, maar geen nood. Er zijn mogelijkheden.

 

 

 

 

Kunt u een bromfiets wel op naam zetten zonder rijbewijs?

Dat is gewoon mogelijk. Er wordt vaak gevraagd om het rijbewijs omdat de nieuwe eigenaar van een motorrijtuig zich moet legitimeren. Maar daar zijn andere opties voor. U kunt de bromfiets ook op uw naam zetten met een ID-kaart of een paspoort.

Hoe verzekert u uw bromfiets zonder rijbewijs?

U kunt contact opnemen met een willekeurige verzekeraar, maar de kans is groot dat het verzekeren niet gaat lukken op deze manier. Niet alle verzekeraars bieden namelijk bromfietsverzekeringen aan. De verzekeraars die het wel doen eisen vaak ook nog een rijbewijs. Een eigenaar zonder rijbewijs kan dus niet bij alle verzekeraars de bromfiets verzekeren. Maak dat niet uw probleem. Er zijn voldoende
opties om te verzekeren over.

Onderschat de premieverschillen niet tussen verzekeraars

De bromfietsverzekering is in vergelijking met verzekeringen voor andere motorrijtuigen relatief goedkoop. Toch kan het verschil tussen verzekeraars nog steeds groot zijn. Ga dus niet voor de eerste de beste verzekeraar, maar vergelijk bromfietsverzekeringen via Alpina.nl. Wij zorgen ervoor dat u de beste verzekering krijgt tegen de laagste premie. De premieverschillen lopen vooral hoog op als u niet kiest voor de WA bromfietsverzekering, maar bijvoorbeeld voor de WA + volledig casco.

Ga niet op de bromfiets rijden zonder rijbewijs

Het zonder rijbewijs op een bromfiets rijden is zeker geen aanrader. Met een beetje pech wordt u aangehouden en op de bon geslingerd, maar in het slechtste geval veroorzaakt u een ongeval met de bromfiets. Zonder rijbewijs biedt de bromfietsverzekering geen dekking, dus u moet mogelijk een flinke greep doen van uw spaarrekening om de kosten te betalen. Bij letsel bij de gedupeerde gaat u het waarschijnlijk niet redden met spaargeld. De schade kan in de honderdduizenden euro’s lopen als de gedupeerde arbeidsongeschikt raakt door het ongeval.

U hoeft dus niet te wachten met het kopen van een bromfiets tot u het rijbewijs heeft. Wij helpen u met het vergelijken en zodra u het rijbewijs heeft, kunt u zelf op de bromfiets rijden.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3143 reviews

Bereken online de premie voor een bromfietsverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op