800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Stel om een brommer

Je bromfiets verzekeren zonder rijbewijs

Dat is mogelijk.

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Nu met Gratis verhaalservice

14 dagen bedenktijd

Binnen 14 dagen kosteloos annuleren

Altijd acceptatie

Wij vergelijken veel verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Voor meer dan 800.000 klanten verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.2
Op basis van 3343 beoordelingen 92% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een bromfietsverzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je bromfietsverzekering.”

foto Laura van Maarschalkerweerd

Laura - expert verzekeringen

Al jaren expert verzekeringen

Achtergrond expert foto Laura van Maarschalkerweerd
Achtergrond afbeelding

Soorten dekkingen

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

WA Diefstal en Brand

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

WA Diefstal, Brand en aanrijding

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

Alles over bromfiets verzekeren zonder rijbewijs

Stel, je kunt voor een schappelijke prijs een bromfiets kopen, maar het rijbewijs heb je nog niet. Is dit een probleem? Kun je een bromfiets verzekeren zonder rijbewijs? Ja dat kan zeker, maar niet bij alle verzekeraars.

U hoeft niet zelf uit te zoeken waar u het beste terecht kunt voor de bromfietsverzekering. Dat hebben wij al voor u gedaan.

Een bromfietsverzekering kom je als eigenaar van een bromfiets niet onderuit. Het verzekeren tegen de wettelijke aansprakelijkheid is namelijk verplicht.

Zonder rijbewijs kun je moeite hebben met het verzekeren van de bromfiets, maar geen nood. Er zijn mogelijkheden.

Kunt u een bromfiets wel op naam zetten zonder rijbewijs?

Dat is gewoon mogelijk. Er wordt vaak gevraagd om het rijbewijs omdat de nieuwe eigenaar van een motorrijtuig zich moet legitimeren. Maar daar zijn andere opties voor. U kunt de bromfiets ook op uw naam zetten met een ID-kaart of een paspoort.

Hoe verzekert u uw bromfiets zonder rijbewijs?

U kunt contact opnemen met een willekeurige verzekeraar, maar de kans is groot dat het verzekeren niet gaat lukken op deze manier. Niet alle verzekeraars bieden namelijk bromfietsverzekeringen aan. De verzekeraars die het wel doen eisen vaak ook nog een rijbewijs. Een eigenaar zonder rijbewijs kan dus niet bij alle verzekeraars de bromfiets verzekeren. Maak dat niet uw probleem. Er zijn voldoende
opties om te verzekeren over.

Onderschat de premieverschillen niet tussen verzekeraars

De bromfietsverzekering is in vergelijking met verzekeringen voor andere motorrijtuigen relatief goedkoop. Toch kan het verschil tussen verzekeraars nog steeds groot zijn. Ga dus niet voor de eerste de beste verzekeraar, maar vergelijk bromfietsverzekeringen via Alpina.nl. Wij zorgen ervoor dat u de beste verzekering krijgt tegen de laagste premie. De premieverschillen lopen vooral hoog op als u niet kiest voor de WA bromfietsverzekering, maar bijvoorbeeld voor de WA + volledig casco.

Ga niet op de bromfiets rijden zonder rijbewijs

Het zonder rijbewijs op een bromfiets rijden is zeker geen aanrader. Met een beetje pech wordt u aangehouden en op de bon geslingerd, maar in het slechtste geval veroorzaakt u een ongeval met de bromfiets. Zonder rijbewijs biedt de bromfietsverzekering geen dekking, dus u moet mogelijk een flinke greep doen van uw spaarrekening om de kosten te betalen. Bij letsel bij de gedupeerde gaat u het waarschijnlijk niet redden met spaargeld. De schade kan in de honderdduizenden euro’s lopen als de gedupeerde arbeidsongeschikt raakt door het ongeval.

U hoeft dus niet te wachten met het kopen van een bromfiets tot u het rijbewijs heeft. Wij helpen u met het vergelijken en zodra u het rijbewijs heeft, kunt u zelf op de bromfiets rijden.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op