800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
elektrische scooter verzekeren scooter veld

Elektrische scooter verzekeren

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In 3 minuten geregeld
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.2
Beoordeling verzekeringen

De dekking van je scooterverzekering

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

WA Diefstal en Brand

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

WA Diefstal, Brand en aanrijding

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

De elektrische scooter is populairder dan ooit. Niet alleen is een elektrische scooter beter voor het milieu, maar hij heeft ook een heleboel andere voordelen. Zo is elektriciteit veel goedkoper dan benzine, heb je minder onderhoudskosten, betaal je geen wegenbelasting en kan je de accu makkelijk op verschillende plekken opladen, zelfs thuis. Eén ding is echter wel hetzelfde als bij een benzinescooter: je hebt een verzekering nodig. Maar je elektrische scooter verzekeren is binnen een paar minuten geregeld op Alpina.nl.

Moet je een elektrische scooter verzekeren?

Ja, in Nederland ben je verplicht om een scooter te verzekeren. Dat geldt dus ook voor een elektrische scooter. Bij het verzekeren van je elektrische scooter heb je de keuze uit verschillende dekkingen. Met een elektrische scooter verzekering ben je dan ook minimaal verzekerd voor schade die je bij een ander veroorzaakt. Dit noemen we een WA dekking. Schade aan je eigen scooter is met deze dekking niet verzekerd, hiervoor moet je een uitgebreidere dekking kiezen.

Welke verzekering voor een elektrische scooter?

Bij het verzekeren van je elektrische scooter heb je de keuze uit 3 verschillende dekkingen: WA, WA + Diefstal en Brand of WA + Diefstal, Brand en Aanrijding. Welke van deze dekkingen je het beste kunt kiezen is afhankelijk van de leeftijd en waarde van de elektrische scooter, en van je financiële positie.

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Dit is de basisdekking voor een elektrische scooterverzekering, en daarmee ook verplicht. Hiermee is schade die je veroorzaakt bij een ander gedekt. Dit is ook de goedkoopste verzekering voor een elektrische scooter. Wil je ook schade aan je eigen scooter meeverzekeren? Dan kun je kiezen voor een uitgebreidere dekking.

WA + Diefstal en Brand

Met deze dekking wordt naast aansprakelijkheidsschade ook diefstal en brandschade vergoed. Schade aan je scooter die je zelf hebt veroorzaakt, wordt ook met deze dekking niet vergoed.

WA + Diefstal, Brand en Aanrijding

Dit is de meest uitgebreide dekking voor een elektrische scooter verzekering. Hiermee wordt, naast alle eerdergenoemde schades, ook schade aan je eigen scooter, bijvoorbeeld door een aanrijding, gedekt.

Wat kost een elektrische scooter verzekering?

De kosten voor een elektrische scooter verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

 • De gewenste dekking
 • Cataloguswaarde van de scooter
 • Leeftijd van de regelmatige bestuurder
 • Je woonplaats
 • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren

Op Alpina.nl kun je met onze online module alvast een indicatie van de premie berekenen.

Elektrische scooterverzekering vergelijken

Voordat je een elektrische scooterverzekering afsluit, is het goed om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. De verzekering voor een elektrische scooter is namelijk vaak duurder dan de verzekering voor een scooter met een traditionele verbrandingsmotor. Dit komt omdat elektrische scooters vaak meer kosten en omdat de verzekeraar meer risico loopt bij het verzekeren van elektrische scooters. Daarom is het belangrijk om vooraf verschillende verzekeraars te vergelijken. Zo vind je de beste én goedkoopste verzekering voor jouw elektrische scooter. Heb je nog vragen over het vergelijken of afsluiten van een elektrische scooterverzekering? Neem dan vooral contact met ons op.

Veelgestelde vragen bij een elektrische scooterverzekering

Heb je een elektrische scooter verzekering nodig?

Ja, je bent verplicht om minimaal een elektrische scooter verzekering met WA dekking af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd voor schade die je bij een ander veroorzaakt. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een uitgebreidere dekking, maar dit is niet verplicht.

Betaal je voor een elektrische scooter wegenbelasting?

Nee, voor een elektrische scooter hoef je geen wegenbelasting te betalen.

Wat is de goedkoopste elektrische scooter verzekering?

De goedkoopste elektrische scooterverzekering vind je door verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. De kosten zijn daarbij afhankelijk van een aantal factoren, zoals de dekking van de verzekering, de leeftijd van de regelmatige bestuurder, de cataloguswaarde van de scooter en je opgebouwde schadevrije jaren. Op Alpina.nl kun je gebruik maken van onze online vergelijker om direct de goedkoopste elektrische scooter verzekering te vinden.

Welk slot heb ik nodig voor een elektrische scooter?

Het is belangrijk om een goed slot te hebben voor je elektrische scooter. Er zijn verschillende soorten sloten die je kunt gebruiken, zoals een ketting- of kabelslot, een disselslot of een alarmslot. Het is ook belangrijk om een slot te kiezen dat geschikt is voor jouw scooter en dat voldoet aan de veiligheidsnormen. Verzekeraars accepteren sloten die ART goedgekeurd zijn.

Zet je scooter altijd op slot met een ART-goedgekeurd slot

Het is verstandig om je tweewieler op slot te zetten, zowel binnen als buiten de garage of schuur. Zo kun je voorkomen dat je scooter  gestolen wordt. Alle verzekeraars in Nederland verlangen dat je je verzekerde scooter op slot zet en dat je beide originele sleutels kunt overleggen als je scooter toch onverhoopt gestolen is. Dit is om te laten zien dat je alle voorzorgsmaatregelen hebt genomen om te voorkomen dat je scooter gestolen werd. Kijk op de website van Stichting ART of je slot ART goedgekeurd is.

logo 112schade

Gratis verhaalservice

Alpina werkt samen met 112schade.nl voor het verhalen van niet gedekte schade op de tegenpartij. Heeft iemand schade bij je veroorzaakt, maar heb je geen dekking op je eigen polis? 112schade.nl kan je volledig kosteloos helpen bij het verhalen van je schade op de tegenpartij.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken de premie voor een scooterverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op