Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Hoe kan ik een brommer overschrijven?

Heeft u uw brommer verkocht of bent u van plan om er een te kopen? Dan moet het kenteken overschreven worden op naam van de nieuwe eigenaar. Het overschrijven van een brommer is heel gemakkelijk, maar er zijn wel een aantal zaken waar u op moet letten. Zo moet u niet vergeten om een brommerverzekering af te sluiten, zodra het kenteken op uw naam staat. Weet u niet precies hoe u een brommer moet overschrijven? Geen probleem, wij hebben namelijk een handig stappenplan voor u opgesteld.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

 

brommer overschrijven

Welke documenten moet ik meenemen voor het overschrijven van een brommer?

Er zijn een aantal dingen belangrijk bij het overschrijven van een brommer. U moet:

 • Minimaal 16 jaar zijn
 • In Nederland wonen en ingeschreven staan bij een gemeente
 • Het originele tenaamstellingsbewijs en overschrijvingsbewijs of het kentekenbewijs op creditcardformaat (ook wel kentekencard genoemd) meenemen
 • Een geldig legitimatiebewijs bij u hebben, zoals een Nederlands paspoort, rijbewijs of identiteitskaart

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

 

Waar kan ik een brommer overschrijven?

Er zijn verschillende plekken waar u een brommer kunt overschrijven, zoals een kentekenloket, een PostNL-locatie, een RDW-keuringsstation of een RDW-balie. Tijdens het overschrijven wordt het kenteken van de brommer op naam van de nieuwe eigenaar gezet. U kunt de brommer ook online overschrijven. Dit doet u met de DigiD app. Hier leest u alles over het online verschrijven een brommer.

Bij het overschrijven krijgt u een vrijwaringsbewijs. Dit vrijwaringsbewijs is voor de verkoper van de brommer. Met een vrijwaringsbewijs kan de verkoper aantonen dat het kenteken van de verkochte brommer niet meer op zijn of haar naam staat. De verkoper is dan ook niet meer aansprakelijk voor de verplichtingen die een kentekenhouder heeft.

 

Wat kost het overschrijven van een brommer?

In 2024 kost het overschrijven van een kenteken €12,50. Deze kosten betaalt u ter plekke bij het overschrijven van de brommer.

Stappenplan overschrijven brommer

Bij het overschrijven van een brommer kunt u de volgende stappen volgen:

 1. Vraag de verkoper van de brommer om de benodigde documenten
 2. Neem deze documenten, samen met een geldig legitimatiebewijs, mee naar de locatie
 3. Betaal de kosten van €12,50 voor het overschrijven
 4. Vervolgens zet de medewerker het voertuig op uw naam. U ontvangt dan een tenaamstellingsverslag. Dit is een schriftelijk bewijs van de transactie.
 5. U ontvangt ook het vrijwaringsbewijs. Het vrijwaringsbewijs geeft u aan de verkoper.
 6. Vanaf dat moment bent u aansprakelijk voor de verplichtingen van een kentekenhouder. U moet bijvoorbeeld een brommerverzekering afsluiten. U bent wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering voor uw brommer af te sluiten.
 7. Van de RDW krijgt u dezelfde werkdag (als het kenteken vóór 16.00 is overgeschreven) of de volgende werkdag de nieuwe kentekencard.

Heeft u nog vragen over het overschrijven van een brommer? Of wilt u meer informatie over het afsluiten van een brommerverzekering? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 18.00 bereiken op 088 – 6883700. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor een brommerverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op