800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat is een WA brommerverzekering?

U hebt een nieuwe (of tweedehands) brommer gekocht. Allereerst zorgt u er uiteraard voor dat het kenteken op uw naam geregistreerd wordt. De volgende stap is het afsluiten van een goede verzekering. Nu is het zo dat er één verzekeringsvorm bestaat, die altijd verplicht is. Dat is de WA brommerverzekering. Maar wat is de afkorting van WA nu eigenlijk? Hoe maakt u uiteindelijk gebruik van de WA brommerverzekering? En wat als u extra dekking wilt, voor bijvoorbeeld diefstal? Alpina legt het u uit!

De afkorting van WA brommerverzekering uitgelegd

De term WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Het afsluiten van een WA brommerverzekering is een wettelijke plicht, wanneer u eigenaar en bestuurder bent van een brommer. Waarom is de WA brommerverzekering verplicht? Laten we in dit kader een voorbeeld schetsen. U stapt ’s morgens op de brommer. U ziet een auto van rechts niet aankomen, rijdt door, en veroorzaakt diepe krassen in de lak van deze auto. Nu heeft de bestuurder van de door u geraakte auto zich keurig aan de regels gehouden. Toch zit deze bestuurder nu met flinke schade. Het repareren van de schade kan duizenden euro’s kosten. Het is echter een ‘te grote gok’, om er in alle gevallen op te rekenen dat iedere scootereigenaar genoeg geld heeft om deze schade direct te vergoeden. Om deze reden is de wettelijke plicht voor een WA brommerverzekering in het leven geroepen!

De dekking van je brommerverzekering

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen brommer

WA Diefstal en Brand

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen brommer

WA Diefstal,Brand en aanrijding

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen brommer
WA brommerverzekering

Hoe maakt u gebruik van uw WA brommerverzekering?

Als we voortborduren op het hiervoor beschreven voorbeeld, kunnen we u goed uitleggen hoe u gebruik maakt van de WA brommerverzekering. U bent tegen de auto aangereden. Vervolgens vult u, gezamenlijk met de automobilist, het Europese schadeformulier in. Hierop worden gegevens uitgewisseld en wordt de schade beschreven. Het formulier wordt door u naar de verzekeraar gestuurd, die vervolgens de door de automobilist geclaimde schade zal vergoeden.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat te doen als u ook schade aan uw eigen brommer en diefstal wilt laten verzekeren in een brommerverzekering?

Let op: met de WA brommerverzekering bent u enkel gedekt indien u schade hebt toegebracht aan anderen. Heeft u een gloednieuwe scooter waarbij u diefstal vreest? Dan kan het nooit kwaad een WA + diefstal en brand verzekering (beperkt casco) af te sluiten. Wilt u ook zeker weten dat u schade vergoed krijgt wanneer u zelf schade aan uw mooie brommer hebt veroorzaakt? Dan biedt een WA + diefstal, brand en aanrijding (Allrisk) brommerverzekering uitkomst. Vanzelfsprekend is de premie het laagst bij de wettelijk verplichte WA brommerverzekering. Hoe meer u verzekerd, hoe hoger de premie zal worden.

Sluit uw WA brommerverzekering goedkoop en vlot af bij Alpina: meteen voorlopige dekking!

Wilt u een WA brommerverzekering goedkoop afsluiten? Dan bent u bij Alpina aan het juiste adres. Bereken eenvoudig uw premie voor de brommerverzekering zodat u weet wat uw bruto premie zal bedragen. Heeft u nog vragen over het afsluiten van de brommerverzekering? Dan kunt u altijd contact met onze medewerkers opnemen. Bij Alpina zijn we specialist brommerverzekeringen. Wij kunnen u dus goed helpen met vragen over de WA brommerverzekering.

Bereken online de premie voor uw brommerverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op