Op welke brommers mag ik rijden zonder rijbewijs?

Geen rijbewijs, maar wel op een brommer rijden? Helaas, dat kan niet. In Nederland heb je een rijbewijs nodig voor het besturen van een motorvoertuig. Je hoeft niet per se een rijbewijs te hebben om een brommer te kopen, maar wel om er eentje te rijden. Als je toch zonder rijbewijs op een brommer rijdt, riskeer je een fikse boete. Bovendien zijn bij schade alle kosten voor eigen rekening en loop je kans dat de verzekeraar jouw brommerverzekering beëindigt.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Rijbewijs en brommerverzekering zijn verplicht

Zowel een rijbewijs als een brommerverzekering zijn verplicht als je een brommer wilt rijden. In Nederland ben je wettelijk verplicht om minimaal een WA-brommerverzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd voor schade die je met jouw brommer bij een ander veroorzaakt. Als je op een brommer rijdt zonder verzekering heeft dit ook financiële gevolgen. De boete voor het rijden zonder brommerverzekering is €420,-.

Ook zonder rijbewijs kun je een brommerverzekering afsluiten. Niet alle verzekeringsmaatschappijen accepteren iemand zonder rijbewijs, maar wel een aantal. Met onze online vergelijkingstool kun je snel achterhalen bij welke verzekeringsmaatschappij je alsnog een brommerverzekering kunt afsluiten. Let op: zonder rijbewijs mag je dus NIET op de brommer rijden, ook als je wel een brommerverzekering hebt.

Sluit direct een brommerverzekering af via Alpina!

Zonder rijbewijs zijn er vaak maar een aantal verzekeraars waar je een brommerverzekering kunt afsluiten. Geen enkele verzekeraar biedt dekking als je zonder rijbewijs op een brommer rijdt, maar bij sommige kun je wel gewoon een brommerverzekering afsluiten. Met onze handige online vergelijkingstool kun je verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken om een verzekeraar die je wilt verzekeren zonder rijbewijs. Je krijgt verschillende premies te zien en kunt zo snel de brommerverzekering vinden die bij jouw situatie past.

Heb je nog vragen over het afsluiten van een brommerverzekering? Neem dan vooral contact met ons op. Dit kan telefonisch via 088 – 6883700 of online via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor een brommerverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 14-07-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op