Op welke brommers mag ik rijden zonder rijbewijs?

Geen rijbewijs, maar wel op een brommer rijden? Helaas, dat kan niet. In Nederland heeft u een rijbewijs nodig voor het besturen van een motorvoertuig. U hoeft niet per se een rijbewijs te hebben om een brommer te kopen, maar wel om er eentje te rijden. Als u toch zonder rijbewijs op een brommer rijdt, riskeert u een fikse boete. Bovendien zijn bij schade alle kosten voor eigen rekening en loopt u kans dat de verzekeraar uw brommerverzekering beëindigt.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Rijbewijs en brommerverzekering zijn verplicht

Zowel een rijbewijs als een brommerverzekering zijn verplicht als u een brommer wilt rijden. In Nederland bent u wettelijk verplicht om minimaal een WA-brommerverzekering af te sluiten. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u met uw brommer bij een ander veroorzaakt. Als u op uw brommer rijdt zonder verzekering heeft dit ook financiële gevolgen. De boete voor het rijden zonder brommerverzekering is €420,-.

Ook zonder rijbewijs kunt u een brommerverzekering afsluiten. Niet alle verzekeringsmaatschappijen accepteren iemand zonder rijbewijs, maar wel een aantal. Met onze online vergelijkingstool kunt u snel achterhalen bij welke verzekeringsmaatschappij u alsnog een brommerverzekering kunt afsluiten. Let op: zonder rijbewijs mag u dus NIET op de brommer rijden, ook als u wel een brommerverzekering heeft.

Sluit direct een brommerverzekering af via Alpina!

Zonder rijbewijs zijn er vaak maar een aantal verzekeraars waar u een brommerverzekering kunt afsluiten. Geen enkele verzekeraar biedt dekking als u zonder rijbewijs op een brommer rijdt, maar bij sommige kunt u wel gewoon een brommerverzekering afsluiten. Met onze handige online vergelijkingstool kunt u verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken om een verzekeraar die u wilt verzekeren zonder rijbewijs. U krijgt verschillende premies te zien en kunt zo snel de brommerverzekering vinden die bij uw situatie past.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een brommerverzekering? Neem dan vooral contact met ons op. Dit kan telefonisch via 088 – 6883700 of online via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor een brommerverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 19-04-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op