Hoe kan ik een brommer overschrijven zonder rijbewijs?

Hoewel u niet op een brommer mag rijden zonder rijbewijs, kunt u wel een brommer kopen en ook overschrijven. Overschrijven houdt in dat het kenteken van de brommer op naam van de nieuwe eigenaar wordt gezet. Voor het overschrijven hoeft u geen rijbewijs te laten zien, maar u moet wel een geldig legitimatiebewijs meenemen. Op Alpina.nl leest u hoe u een brommer overschrijft zonder rijbewijs.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Stappenplan voor het overschrijven van een brommer zonder rijbewijs

Wilt u een brommer overschrijven, maar weet u niet precies hoe dat gaat? Dan kunt u onderstaand stappenplan volgen. Het overschrijven van een brommer gaat zowel zonder als met rijbewijs hetzelfde.

  1. Vraag de verkoper van de brommer om het originele tenaamstellingsbewijs en overschrijvingsbewijs of het ketenenbewijs op creditcardformaat (ook wel kentekencard genoemd)
  2. Neem deze documenten, samen met een geldig legitimatiebewijs, mee naar een kentekenloket, PostNL-locatie, RDW-keuringsstation of RDW-balie
  3. Betaal de kosten van €10,40 aan de balie
  4. De medewerker zet de brommer vervolgens op uw naam. U krijgt dan een tenaamstellingsverslag. Dit is een schriftelijk bewijs van de transactie dat u goed moet bewaren
  5. U krijgt ook het vrijwaringsbewijs van de medewerker. Deze geeft u aan de verkoper van de brommer
  6. Vanaf het moment dat het kenteken op uw naam staat, bent u ook aansprakelijk voor de verplichtingen van een kentekenhouder.
  7. De RDW stuurt u dezelfde werkdag (als het kenteken vóór 16.00 is overgeschreven) of de volgende werkdag de nieuwe kentekencard.

Ook zonder rijbewijs gaat het overschrijven van een brommer heel gemakkelijk. Heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag! U kunt onze verzekeringsspecialisten maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 6883700. U kunt ons ook een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Facebook Messenger.

Bereken direct de premie voor een brommerverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 13-04-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op