800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home Brommerverzekering Wat kost een brommerverzekering?

Wat kost een brommerverzekering?

Wanneer u een brommerverzekering wilt afsluiten, vraagt u zich natuurlijk af wat de premie is die u moet betalen. Wat een brommerverzekering kost hangt af van een aantal factoren. Ten eerste is uw leeftijd een bepalende factor. Daarnaast speelt het risico een rol. Welke risico’s wilt u afgedekt hebben? Hoe hoger het risico voor de verzekeraar, hoe hoger de premie. Bij Alpina vergelijken we brommerverzekeringen op prijs, maar ook op kwaliteit. Heeft u een brommerverzekering gevonden die bij u past? Dan kunt u deze online ook direct afsluiten.

Wat kost een WA-verzekering voor een brommer ongeveer?

Hoeveel een brommerverzekering kost is geen vraag die zomaar te beantwoorden is. De premie die u betaald hangt af van een aantal factoren. Ten eerste is het bepalend welke brommerverzekering u gaat afsluiten. U kunt hierbij kiezen uit verschillende dekkingen. De goedkoopste brommerverzekering is de WA-verzekering. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Het afsluiten van een WA brommerverzekering is een wettelijke plicht, wanneer u eigenaar en bestuurder bent van een brommer.

Om u een idee te geven wat een WA brommerverzekering  ongeveer kost, hieronder 2 voorbeelden:

* Dit is een indicatieve premie. De premies zijn inclusief assurantiebelasting en een terugkomende servicebijdrage.
Soort bromfiets Bromfiets tot 25km Bromfiets tot 45km
Gebruik Particulier Particulier
Dekking WA- Dekking WA-Dekking
Leeftijd bestuurder 25 41
Postcode 3401 CN 9401 AZ
Schadevrije jaren 3 11
Verzekeraar a.s.r Voordeelpakket Unigarant
Premie WA per maand 7.37 4.32

Kosten WA + diefstal, brand en aanrijding (Allrisk) brommerverzekering

Daarnaast kunt u nog kiezen tussen WA + diefstal en brand (beperkt casco) of WA + diefstal, brand en aanrijding (Allrisk). Met WA + diefstal en brand bent u ook verzekerd voor diefstal of brand bijvoorbeeld. De kosten voor een WA + diefstal, brand en aanrijding (Allrisk) brommerverzekering zijn het hoogst. Maar dan heeft u ook wel de meest uitgebreide dekking voor uw brommer. Met een Allrisk brommerverzekering bent u namelijk ook verzekerd voor schade aan uw eigen brommer, ook wanneer het uw eigen schuld is.

Om u een idee te geven van wat een brommerverzekering met WA + diefstal, brand en aanrijding dekking ongeveer kost, hieronder 2 voorbeelden:

 

* Dit is een indicatieve premie. De premies zijn inclusief assurantiebelasting en een terugkomende servicebijdrage.
Soort bromfiets Bromfiets tot 25km Bromfiets tot 45km
Gebruik Particulier Particulier
Dekking WA Diefstal, Brand en aanrijding WA Diefstal, Brand en aanrijding
Leeftijd bestuurder 18 30
Postcode 1187 RH 3925 EE
Schadevrije jaren 0 7
Cataloguswaarde 900 1800
Verzekeraar Unigarant a.s.r. Voordeelpakket
Premie Allrisk per maand 95.67 10.53

De dekking van je brommerverzekering

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen brommer

WA Diefstal en Brand

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen brommer

WA Diefstal,Brand en aanrijding

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen brommer

Welke factoren zijn bepalend voor de kosten van een brommerverzekering?

Wat een brommerverzekering kost hangt dus grotendeels af van het soort dekking dat u kiest. Maar er zijn meer factoren die invloed hebben op de premie. Het hebben van schadevrije jaren is ook een belangrijke premiebepalende factor. Hoe meer schadevrije jaren u heeft opgebouwd, hoe meer korting u krijgt op uw premie. In veel gevallen is het ook mogelijk om schadevrije jaren van een ander voertuig te gebruiken voor uw brommerverzekering.

Leeftijd bestuurder

De leeftijd van u als bestuurder is ook bepalend voor de kosten van een brommerverzekering. Verzekeraars zien dat jonge bestuurders over het algemeen meer schade oplopen dan oudere bestuurders. De premie van een brommerverzekering is dan ook leeftijdsafhankelijk.

In principe dient de kentekenhouder van een voertuig zelf een passende verzekering af te sluiten. De kentekenhouder van de scooter is namelijk verzekeringsplichtig: er dient minimaal een WA-verzekering afgesloten te worden. Wanneer bijvoorbeeld de ouders de brommer op naam hebben, dan kunnen zij een brommerverzekering afsluiten. Gaat bijvoorbeeld de zoon of dochter op de brommer rijden, dan moet de jongste bestuurder wel bij de verzekeraar opgegeven worden. Dit om problemen bij schade te voorkomen.

Wat kost een brommerverzekering?

Kosten brommerverzekering afhankelijk van woonplaats

Verzekeraars zien wonen in de stad als een bepaald risico t.o.v een heel rustig landelijk gebied. Zo is de kans op vandalisme of diefstal groter en komen aanrijdingen in verhouding ook een stuk vaker voor. Daarom zijn de kosten van een brommerverzekering hoger in een stedelijk gebied.

Bereken de premie van uw bromfietsverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op