Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Biedt een camperverzekering ook dekking bij verhuur?

Een camper wordt meestal recreatief gebruikt. De kans is groot dat je hem slechts een paar keer per jaar gebruikt, bijvoorbeeld voor een weekendje weg of een langere vakantie in de zomerperiode. Het grootste gedeelte van het jaar staat de camper dus stil. Daarom kiezen sommige mensen ervoor om hun camper deels te verhuren. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het verhuren van een camper, waaronder de camperverzekering. Op Alpina.nl vertellen we meer!

Camperverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

camperverzekering verhuur

Verhuur niet standaard gedekt op camperverzekering

Verhuur van een camper valt niet standaard onder de dekking van een camperverzekering. Als je al een camperverzekering hebt, zal je deze dus moeten aanpassen. Je kunt dan een aanvullende dekking voor verhuur afsluiten. Wel moet je rekening houden met een hogere premie en eventueel een hoger eigen risico. Dit komt doordat de verzekeraar meer risico loopt als de camper wordt verhuurd. Ten eerste wordt de camper dan vaker gebruikt dan wanneer je hem alleen recreatief gebruikt. Daarnaast weten ze niet aan wie de camper wordt verhuurd. Hierdoor is er een groter risico op schade of ongeval. Daarom betaal je waarschijnlijk een hogere premie voor je camperverzekering. De premie en voorwaarden kunnen per verzekeraar verschillen, dus controleer dit altijd even in de polisvoorwaarden.

Camperverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Waar moet ik nog meer op letten als ik mijn camper verhuur?

Het is natuurlijk niet fijn om al verhuurder op te moeten draaien voor de schade van een huurder. Daarom is het verstandig om te zorgen dat je altijd foto’s maakt van de camper. Bij voorkeur op twee momenten, namelijk vlak voor verhuur en erna. Zo heb je altijd bewijs als blijkt dat er schade is veroorzaakt door de huurder. Je kunt ook een borg rekenen als je de camper verhuurt. Bij schade kun je dan de borg gebruiken om het eigen risico en het no-claim verlies te dekken.

Sluit direct een camperverzekering met dekking bij verhuur af via Alpina!

Ben je van plan je camper te verhuren en vraag je je af bij welke verzekeraar je terecht kunt? Op Alpina.nl vergelijken we camperverzekeringen van verschillende aanbieders, zodat er altijd iemand is bij wie je terecht kunt. Je hoeft alleen een aantal gegevens over je camper in te vullen en aan te geven dat je van plan bent deze te gaan verhuren. Vervolgens krijg je een overzicht van camperverzekeringen die hierbij aansluiten. Als je de juiste verzekering tegen een goede premie hebt gevonden, kun je deze vervolgens direct online afsluiten!

Bereken direct de premie van jouw camperverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op