Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Waarom maakt een verzekeraar verschil tussen dagelijks en recreatief gebruik?

Bij een camper denken de meeste mensen direct aan recreatief gebruik. Het is immers het perfecte vakantievoertuig. Soms wordt een camper echter ook dagelijks gebruikt, bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer. Een verzekeraar maakt hier wel onderscheid tussen, aangezien het risico op schade bij dagelijks gebruik groter is dan bij recreatief gebruik. U kunt ook niet bij elke verzekeraar terecht als u uw camper dagelijks gebruikt. Op Alpina.nl leggen we u uit waarom een verzekeraar maakt tussen dagelijks en recreatief gebruik van een camper en waar u het beste uw camperverzekering kunt afsluiten.

Camperverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

dagelijks gebruik

Hogere premie bij dagelijks gebruik

Hoe vaker u een voertuig gebruikt, hoe groter het risico op schade. Daarom rekent een verzekeraar bij dagelijks gebruik van een camper vaak een hogere premie. Ook zijn er enkele verzekeraars die een camper alleen bij recreatief gebruik verzekeren. Bij het afsluiten van de verzekering geeft u aan hoe u de camper gaat gebruiken, dagelijks of alleen recreatief. Recreatief gebruik houdt in dat u de camper gebruikt voor vakanties, weekendjes weg of dagtrips. Ook geeft u bij het afsluiten aan of er een eerste auto is voor dagelijks gebruik. Als er geen eerste auto aanwezig is, acht de verzekeraar de kans groter dat de camper ook voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer gebruikt wordt.

Sommige verzekeraars rekenen geen hogere premie of aanvullende voorwaarden bij het verzekeren van een camper voor dagelijks gebruik. U vindt de verzekeraars waar u terecht kunt door camperverzekeringen te vergelijken.

Camperverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoe controleert een verzekeraar of een camper dagelijks of recreatief wordt gebruikt?

Voor een verzekeraar is het vrij lastig om te controleren of een camper alleen recreatief of ook dagelijks wordt gebruikt. Hierdoor is het misschien verleidelijk om uw camper toch dagelijks te gebruiken, terwijl u dit niet heeft doorgegeven aan de verzekeraar en hier dus ook niet voor betaald. Als in de polisvoorwaarden van uw camperverzekering staat dat u niet verzekerd bent bij dagelijks gebruik, bent u strafbaar als u dit wel doet. U pleegt dan in wezen fraude. Dat betekent dat bij schade de verzekeraar kan weigeren om de schade te vergoeden. Ook kan de verzekeraar de camperverzekering royeren. Controleer dus altijd goed in de polisvoorwaarden hoe u verzekerd bent bij dagelijks gebruik.

Sluit direct een camperverzekering af via Alpina!

Op Alpina.nl kunt u eenvoudig een camperverzekering afsluiten. Het kost u slechts een paar minuten, zodat u snel veilig met uw camper op pad kunt. Heeft u nog vragen of wilt u even overleggen met een van onze verzekeringsexperts? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons maandag tot en met vrijdag bereiken, van 08.00 tot 18.00 op 088 – 6883700. U kunt ons uw vraag ook via een bericht sturen. Dit kan via e-mail, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw camperverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op