800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat is de beste caravanverzekering?

In Nederland geldt een verzekeringsplicht voor motorrijtuigen. Een caravan is echter geen motorrijtuig, daarom bent u niet verplicht om uw caravan te verzekeren. Als u met uw caravan schade veroorzaakt bij een ander, valt dit onder de dekking van uw autoverzekering. Als uw eigen caravan beschadigd raakt, kunt u deze schade echter niet claimen bij uw autoverzekeraar. Hiervoor moet u een caravanverzekering afsluiten. Maar welke caravanverzekering moet u nou afsluiten? Op Alpina.nl leggen we u graag uit hoe u de beste caravanverzekering kunt vinden.

Caravanverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

beste caravanverzekering

Welke dekking past het beste bij uw caravan?

Een caravanverzekering biedt standaard dekking bij brand en diefstal. In de meeste gevallen betaalt een verzekeraar ook bij stormschade. Dat is fijn, want de weersomstandigheden worden steeds extremer. Hevige stormen en fikse hagelbuien komen steeds vaker voor, daarom is het fijn om daar goed voor verzekerd te zijn. Hagelschade valt echter niet onder de standaarddekking van een caravanverzekering, dit moet u apart meeverzekeren. Er zijn hagelbuien waarin stenen vallen met een omvang van golfballen of zelfs nog groter. Hierdoor kan uw caravan in korte tijd flink beschadigen, en de kosten om dit te repareren kunnen hoog oplopen.

Ook is de beste caravanverzekering afhankelijk van de dagwaarde van uw caravan. Is uw caravan al wat ouder? Dan kunt u ook overwegen om weinig aanvullende dekkingen te kiezen of misschien geen caravanverzekering af te sluiten. Als u een hele nieuwe of dure caravan heeft, is een caravanverzekering wel altijd verstandig.

Caravanverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Vergelijk caravanverzekeringen

De beste caravanverzekering vindt u onder andere door aanbieders te vergelijken. Op Alpina.nl kunt u gebruik maken van onze handige online vergelijker. U beantwoordt een aantal vragen over uw caravan, zoals het aankoopjaar en bouwjaar, de lengte, de nieuwwaarde en de aankoopwaarde. Ook selecteert u de dekkingen die u wilt afsluiten.Vervolgens ziet u binnen enkele minuten welke caravanverzekeringen het beste aansluiten. Om goed te kunnen vergelijken vragen we ook naar de waarde van de:

  • Voortent / luifel
  • Eventuele aanbouw
  • Inboedel
  • Mover

Beste caravanverzekering afsluiten? Vergelijk premies op prijs en inhoud via Alpina!

Tijdens het vergelijken kunt u caravanverzekeringen vergelijken op prijs én inhoud. Zo vindt u niet alleen de beste, maar ook de goedkoopste caravanverzekering. Door niet alleen te kijken naar de premies weet u zeker dat uw caravanverzekering een goede dekking biedt bij schade.

Heeft u nog vragen of wilt u even overleggen met een van onze verzekeringsexperts? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons maandag tot en met vrijdag bereiken, van 08.00 tot 18.00 op 088 – 6883700. U kunt ons uw vraag ook via een bericht sturen. Dit kan via e-mail, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor een caravanverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op