Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Welke dekking moet ik afsluiten voor een caravan ouder dan….

Bij het afsluiten van een caravanverzekering heeft u keuze uit verschillende dekkingen, waaronder bijvoorbeeld de dagwaarde dekking of de nieuwwaarde dekking. Bij het kiezen van een dekking speelt met name de leeftijd van uw caravan een belangrijke rol. Voor een nieuwe caravan wordt vaak een andere dekking afgesloten dan voor een oudere caravan. Op Alpina.nl leggen we u graag uit welke dekking u het beste kunt afsluiten voor uw caravan.

Caravanverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

caravan ouder dan

5 jaar?

Voor nieuwere caravans, tot circa 5 jaar, kunt u een caravanverzekering met nieuwwaarde dekking afsluiten. Dit is vergelijkbaar met een allrisk caravanverzekering. Bij de volgende schades krijgt u de nieuwwaarde uitgekeerd :

  • Schade veroorzaakt door brand, explosie, zelfontbranding, blikseminslag, storm en hagel
  • Diefstal van de complete caravan
  • Schade ontstaan door botsen, omslaan, te water of van de weg raken en slippen

Ook worden de volgende schades vergoed:

  • Glasschade aan de voortent veroorzaakt door storm of brand
  • Schade veroorzaakt door eigen gebrek

Caravanverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

10 jaar?

Voor wat oudere caravans, van circa 5 tot 15 jaar oud, kunt u een caravanverzekering met dagwaarde dekking afsluiten. U bent dan verzekerd voor:

  • Schade veroorzaakt door brand, explosie, blikseminslag, zelfontbranding, storm en hagel
  • Bij diefstal van de caravan krijgt u de dagwaarde uitgekeerd

Schade door aanrijding kunt u ook meeverzekeren. U moet dit wel apart opgeven bij het afsluiten van de caravanverzekering.

20 jaar?

U bent niet verplicht om een caravanverzekering af te sluiten. Als u met uw caravan schade veroorzaakt aan een ander, terwijl u de caravan trekt met uw auto, valt dit onder de dekking van uw autoverzekering. Schade aan uw caravan is echter niet meeverzekerd. Voor hele nieuwe of dure caravans is het altijd verstandig om een caravanverzekering af te sluiten. Als uw caravan al wat ouder is, kunt u uzelf ook afvragen of u het risico op schade misschien zelf kunt dragen. Dit kunt u helemaal zelf bepalen. Een caravanverzekering is echter niet heel duur, voor een paar tientjes per maand heeft u al een caravanverzekering afgesloten. Misschien heeft u de caravanverzekering nooit nodig, maar dan ben u wel verzekerd bij grote schade.

Sluit een caravanverzekering af via Alpina!

Of u nu een caravan van 5, 10 of 20 jaar oud wilt verzekeren: bij Alpina hebben we altijd een geschikte caravanverzekering. Begin met het vergelijken van een caravanverzekering. Zo kunt u alvast een indicatie van de premie berekenen.

Heeft u nog vragen of wilt u even overleggen met een van onze verzekeringsexperts? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons maandag tot en met vrijdag bereiken, van 08.00 tot 18.00 op 088 – 6883700. U kunt ons uw vraag ook via een bericht sturen. Dit kan via e-mail, WhatsApp of Messenger. Wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk!

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken direct de premie voor een caravanverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op