800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Kan ik mijn caravan verzekeren tegen hagelschade?

Extreme weersomstandigheden, zoals harde stormen of flinke hagelbuien, komen steeds vaker voor. Wist u dat hagelschade één van de meest voorkomende schades aan caravans is? Aangezien de reparatiekosten na hagelschade in de duizenden euro’s kunnen lopen, is het fijn om goed verzekerd te zijn. Vaak komen mensen er na schade pas achter dat ze niet zo goed verzekerd zijn als ze dachten. Bij de meeste verzekeraar valt hagelschade niet onder de standaarddekking van een caravanverzekering en moet u dit apart meeverzekeren.  Op Alpina.nl leggen we u graag uit hoe u uw caravan kunt verzekeren tegen hagelschade.

Caravanverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

caravan verzekeren hagelschade

Caravan verzekeren tegen hagelschade: verstandig!

U bent natuurlijk niet verplicht om uw caravan te verzekeren tegen hagelschade, maar het is wel verstandig. Extreme hagelbuien komen tegenwoordig steeds vaker voor. Gaat u regelmatig naar het buitenland met uw caravan? Rondom het Gardameer en in delen van Frankrijk komen naar verhouding vaker zware hagelbuien voor. Ook in Nederland komt schade aan een caravan door hagelbuien steeds vaker voor. Er zijn hagelbuien waarin stenen vallen met een omvang van golfballen of zelfs nog groter. Hierdoor kan uw caravan in korte tijd flink beschadigen, en de kosten om dit te repareren kunnen hoog oplopen. Een caravanverzekering met hageldekking zorgt ervoor dat u ook bij een hagelbui goed verzekerd bent.

Caravanverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Wat kost het om mijn caravan te verzekeren tegen hagelschade?

Misschien denkt u dat het heel duur is om uw caravan te verzekeren tegen hagelschade. Dit valt echter heel erg mee. Bovendien kan bij een forse hagelbui de schade aan uw caravan in de duizenden euro’s lopen. Bespaar dus liever niet op uw caravanverzekering door hagelschade uit te sluiten. De premie die u per maand is een stuk lager dan de reparatiekosten na flinke schade. De dekking van hagelschade geldt zowel in Nederland als in het buitenland. Gaat u binnenkort op reis met uw caravan? Controleer dan direct even hoe u verzekerd bent bij hagelschade.

Dekking caravanverzekering bij hagelschade

Een caravanverzekering biedt standaard dekking bij brand en diefstal. In de meeste gevallen valt stormschade ook onder de standaarddekking. Dat is fijn, want ook stormen komen steeds vaker voor. Hagelschade valt echter niet onder de standaarddekking van een caravanverzekering. Niet alle caravaneigenaren beseffen dit echter. Vaak denken ze goed verzekerd te zijn, maar komen ze na een ernstige hagelbui achter dat ze helemaal niet verzekerd zijn tegen hagelschade. In dat gevallen kunnen ze de duizenden euro’s aan schade dus helemaal zelf betalen. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor een goede caravanverzekering met dekking tegen hagelschade.

Hagelbestendig dak en eigen risico

Steeds meer caravans hebben tegenwoordig een hagelbestendig dak. Caravans die vanaf 2005 zijn gebouwd beschikken over een hagelbestendig dak en voorzien van een certificaat. Ook caravans met een polyester dak gelden als een hagelbestendig dak. Zonder een hagelbestendig dak zal uw dak bij hagelschade vervangen moeten worden door een prijzig hagelbestendig dak. Bij een hagelbestendig dak heeft u geen extra eigen risico voor hagelschade.

Sluit een caravanverzekering af via Alpina

Bent u op zoek naar een caravanverzekering? Op Alpina.nl hebben we een ruim aanbod aan caravanverzekeringen. Door onze verschillende modules sluit u altijd de juiste verzekering af. Kijk bij het verzekeren van uw caravan ook naar de dekking hagelschade. Zo weet u zeker dat uw caravan goed verzekerd is en kunt u met een gerust hart op pad. Heeft u nog vragen over de verzekering of wilt u nog even overleggen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken direct de premie voor een caravanverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op