Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Is het afsluiten van een caravanverzekering verplicht?

Als je een caravan koopt, ben je niet verplicht om een caravanverzekering af te sluiten. Trek je de caravan met je auto? Dan ben je automatisch verzekerd met je WA autoverzekering. Dat houdt in dat als je met jouw caravan schade aan een ander toebrengt, dit door je autoverzekeraar vergoed wordt.

Toch kan het verstandig zijn om een aparte caravanverzekering af te sluiten. Schade aan je eigen caravan is namelijk niet meeverzekerd, die kosten zijn voor eigen rekening. Vooral als je een nieuwe of dure caravan hebt, is het slim om eens naar een caravanverzekering te kijken, ook al is dit niet verplicht. De reparatiekosten bij schade aan een caravan kunnen namelijk flink oplopen.

Caravanverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Waarom toch een caravanverzekering afsluiten?

Als schade aan anderen gedekt is onder je autoverzekering (zolang de caravan vastgekoppeld is) of je aansprakelijkheidsverzekering (als de caravan losgekoppeld is), waarom zou je dan eigenlijk een caravanverzekering afsluiten? De WA autoverzekering en aansprakelijkheidsverzekering dekken alleen aansprakelijkheidsschades. Dat betekent dat wanneer je caravan op de camping staat en wordt getroffen door storm, je zelf voor de kosten opdraait. Het is overigens niet zo dat je met een allrisk autoverzekering wel verzekerd bent bij schade aan je eigen caravan. Deze dekking geldt echt alleen voor je auto.

Overweeg wel of het het waard is om een caravanverzekering voor je caravan af te sluiten. Heb je een oudere, tweedehands caravan die je voor niet al te veel geld hebt overgekocht? Dan is een caravanverzekering meestal niet direct nodig. Bij een hele nieuwe of dure caravan kan een caravanverzekering soms wel verstandig zijn, ook al is het niet verplicht om er een af te sluiten.

Welke schade dekt een caravanverzekering?

Met standaard caravanverzekering is je caravan verzekerd bij bijvoorbeeld brand, ontploffing, inbraak en diefstal. Stormschade is in de meeste gevallen ook meeverzekerd. Hagelschade wordt door veel verzekeraars echter niet standaard vergoed! De weersomstandigheden worden steeds onvoorspelbaarder en grote hagelbuien komen vaker voor. Een flinke hagelbui kan veel schade veroorzaken. Bij het vergelijken van caravanverzekeringen kun je aangeven of je hagel wilt meeverzekeren of niet.

Heeft jouw caravan een voortent, luifel of misschien zelfs een aanbouw? Dan is dit vaak ook meeverzekerd, net als je inboedel in de caravan. Er kunnen echter grote verschillen in dekking zitten per verzekeraar. Je doet er daarom goed aan om altijd verschillende caravanverzekeringen met elkaar te vergelijken. Ook al ben je niet verplicht om een caravanverzekering af te sluiten, er zitten wel veel voordelen aan. Je bent voor een heleboel schades gedekt en kunt altijd met een gerust hart op reis gaan.

caravanverzekering verplicht

Caravanverzekeringen vergelijken

Het vergelijken van caravanverzekeringen is heel eenvoudig via onze online vergelijkingstool. Je beantwoordt een aantal vragen over jouw caravan, zoals het aankoopjaar en bouwjaar, de lengte, de nieuwwaarde en de aankoopwaarde. Binnen 5 minuten kun je verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Door caravanverzekeringen zorgvuldig te vergelijken op prijs en inhoud heb je binnen no-time de beste caravanverzekering gevonden.

Caravanverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Sluit een caravanverzekering af via Alpina

Heb je na het lezen van dit artikel besloten dat je toch graag een caravanverzekering wilt afsluiten, ook al is het niet verplicht? Dan kun je dit direct op Alpina.nl doen. Bij ons kun je verschillende caravanverzekeringen met elkaar vergelijken. Bereken eerst een indicatie van de premie en sluit vervolgens direct de beste caravanverzekering af. Zo kun je altijd veilig op vakantie met jouw caravan!

Heb je nog vragen of wil je even overleggen met een van onze verzekeringsexperts? Neem dan vooral contact met ons op! Je kunt ons maandag tot en met vrijdag bereiken, van 08.00 tot 18.00 op 088 – 6883700. Je kunt ons ook jouw vraag via een bericht sturen. Dit kan via e-mail, WhatsApp of Messenger. Wij beantwoorden je vraag zo snel mogelijk!

Bereken de premie voor een caravanverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op