Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wanneer heb ik een caravanverzekering nodig?

Vaak wordt een caravan vooral in het voorjaar en de zomer gebruikt. Dat betekent dat hij het grootste gedeelte van het jaar stilstaat. Is het dan wel nodig om een caravanverzekering af te sluiten? Hoewel een caravanverzekering niet verplicht is, kan het wel verstandig zijn. De keren dat u er met uw caravan op uit gaat, wilt u er natuurlijk wel van genieten. Een fikse hagelbui of storm kan zorgen voor aardig wat schade aan uw caravan. Dit verpest niet alleen uw vakantie, maar zonder caravanverzekering draait u ook nog eens zelf voor alle reparatiekosten op. Op Alpina.nl vertellen we u waarom het afsluiten van een caravanverzekering een goed idee is.

Caravanverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

caravanverzekering wanneer nodig

Caravanverzekering niet wettelijk verplicht

Als u een caravan koopt, bent u niet verplicht om ook een caravanverzekering af te sluiten. Wanneer u de caravan trekt met uw auto en schade veroorzaakt aan een ander wordt dit vergoedt door uw WA-autoverzekering. Deze dekt namelijk aansprakelijkheidsschades en is wel wettelijk verplicht. Is uw eigen caravan ook beschadigd? Dan moet u de reparatiekosten zelf betalen, want dit valt niet onder de dekking van uw autoverzekering. Als u dit ook verzekerd wilt hebben moet u een caravanverzekering afsluiten.

Caravanverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Waarom een caravanverzekering afsluiten als het niet nodig is?

Het afsluiten van een caravanverzekering is dus niet wettelijk verplicht, maar kan wel verstandig zijn. Schade aan anderen wordt gedekt door uw autoverzekering (zolang de caravan is vastgekoppeld aan de auto) of door uw aansprakelijkheidsverzekering (als de caravan losgekoppeld is), maar schade aan uw eigen caravan wordt niet vergoedt. Stelt u zich eens voor dat u met uw auto met caravan tegen een andere bestuurder op botst. De andere bestuurder heeft blikschade, maar ook uw eigen caravan heeft flink wat schade. De schade aan de andere bestuurder wordt vergoed, maar de reparatiekosten aan uw caravan zijn voor eigen rekening.  Of u staat met uw caravan bij het Gardameer en wordt overvallen door een fikse hagelbui. Hierdoor zitten er een aantal flinke deuken in het dak van uw caravan. Helaas bent u hier zonder caravanverzekering niet voor verzekerd.

Twijfelt u nog of u een caravanverzekering moet afsluiten? Kijk dan eens naar uw caravan. Heeft u een oudere, tweedehands caravan? Dan is een caravanverzekering meestal niet direct nodig, omdat de caravan geen hoge dagwaarde heeft. Bij een hele nieuwe of dure caravan kan een caravanverzekering soms wel verstandig zijn, omdat de reparatiekosten voor een nieuwe caravan een stuk hoger ligger.

Sluit een caravanverzekering af via Alpina

Gaat u uw caravan verzekeren? Gebruik dan eerst online vergelijkingstool om caravanverzekeringen te vergelijken. Zo kunt u alvast een indicatie van de premie bereken om vervolgens de beste én goedkoopste caravanverzekering af te sluiten. Als u nog vragen heeft over een caravanverzekering of gewoon even wilt overleggen met een van onze verzekeringsexperts, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. U kunt ons maandag tot en met vrijdag bereiken, van 08.00 tot 18.00 op 088 – 6883700. U kunt ons uw vraag ook via een bericht sturen. Dit kan via e-mail, WhatsApp of Messenger. Wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk!

Bereken direct de premie voor een caravanverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op