Is een caravanverzekering wel of niet verplicht?

Heeft u net een caravan gekocht en twijfelt u nu of het afsluiten van een caravanverzekering wel of niet verplicht is? Op Alpina.nl geven we u graag het verlossende antwoord. Het afsluiten van een caravanverzekering is niet verplicht. Voor motorrijtuigen geldt een verzekeringsplicht, maar een caravan kan zichzelf natuurlijk niet voortbewegen. Als u met uw caravan schade veroorzaakt, valt dit onder de dekking van uw WA-autoverzekering. Toch kunt u overwegen om een caravanverzekering af te sluiten, hier zitten namelijk een aantal voordelen aan.

Caravanverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Voordelen van een caravanverzekering

Als u met uw WA-autoverzekering aansprakelijkheidsschades vergoedt krijgt, waarom zou u dan alsnog een caravanverzekering afsluiten? Aan een caravanverzekering zitten verschillende voordelen. Zo krijgt u met een caravanverzekering schade aan uw eigen caravan ook vergoedt. Afhankelijk van de dekking die u kiest, bent u met een caravanverzekering voor brand, diefstal en stormschade. Bovendien kunt u ook hagelschade meeverzekeren, de meest voorkomende schade onder caravanbezitters. Daarnaast zijn met een caravanverzekering ook andere zaken verzekerd, zoals een voortent of luifel, een eventuele aanbouw, een mover en uw inboedel. Zo kunt u met een gerust hart of reis met uw caravan.

Sluit een caravanverzekering af via Alpina

Ook als u nog niet besloten heeft of u een caravanverzekering gaat afsluiten kunt u in ieder geval verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Zo kunt u alvast een indicatie van de premie berekenen. Dan ziet u alvast wat de verzekeringspremie is voor u en uw caravan.

Heeft u nog vragen of wilt u even overleggen met een van onze verzekeringsexperts? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons maandag tot en met vrijdag bereiken, van 08.00 tot 18.00 op 088 – 6883700. U kunt ons uw vraag ook via een bericht sturen. Dit kan via e-mail, WhatsApp of Messenger. Wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk!

Bereken direct de premie voor een caravanverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 31-03-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op