Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Op vakantie met een dakkoffer: is deze verzekerd?

Veel mensen trekken er van de zomer met de auto op uit om van de zon te genieten in landen als Duitsland, Italië en Frankrijk. Soms past niet alle bagage in de auto en is er een dakkoffer nodig om de extra spullen mee te nemen. Maar hoe is uw dakkoffer eigenlijk verzekerd?

Diefstal

Het zou kunnen gebeuren dat uw dakkoffer op reis open gebroken wordt of dat de hele dakkoffer van uw auto wordt gestolen. Als u een reisverzekering heeft, worden de gestolen spullen vergoed onder de bagagedekking van uw reisverzekering, mits de dakkoffer goed vast zat aan de bagagedragers en deze goed is afgesloten.

Wel sluiten veel maatschappijen dekking van diefstal uit, wanneer bagage bijvoorbeeld ’s nachts onbewaakt in de dakkoffer achterblijft. Ook bij een doorreis hotel is het dus belangrijk om de (waardevolle) spullen uit de dakkoffer te halen. De voorwaarden en dekkingen kunnen per maatschappij verschillen. Het is daarom belangrijk om altijd goed te polisvoorwaarden te lezen.

Doorlopende reisverzekering dakkoffer

Schade aan dakkoffer

Naast diefstal van de spullen, kan ook uw dakkoffer beschadigd raken, bijvoorbeeld bij een ongeval. Uw dakkoffer valt niet standaard onder de dekking van uw autoverzekering. Bij sommige verzekeringen zijn accessoires wel tot een bepaald bedrag meeverzekerd. Als dit niet zo is, kunt u uw dakkoffer extra meeverzekeren als extra ‘accessoire’.

Tips

Om diefstal of schade aan uw dakkoffer te voorkomen, is het verstandig om uw dakkoffer altijd op slot te doen en deze goed vast te maken aan de dak dragers. Verder is het verstandig om geen zware spullen in de dakkoffer te stoppen; dit is veiliger en het zwaartepunt van de auto ligt lager wat fijner rijdt. Tevens is het aan te raden om de auto met gevulde dakkoffer niet uit het oog te verliezen en om geen waardevolle spullen in de dakkoffer te doen. Natuurlijk geldt ook hier: niks erin, niks eruit.

Bereken direct de premie van uw doorlopende reisverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op